Adrenaline. Velen vinden het heerlijk en sommige willen er niks mee te maken hebben. Als jij zo’n maat binnen je vriendengroep hebt die altijd maar zegt ‘Oh, dat durf ik wel’ dan is dit de perfecte uitdaging. We hebben een lijst gemaakt met een aantal toffe activiteiten waar je geheid een adrenaline kick van krijgt. Kun je er gelijk achter komen of je vrienden echt ballen hebben. Klinkt goed toch?

Skydiven in Sydney

We beginnen de lijst meteen lekker met Skydiven. Als er iets voor een adrenaline kick zorgt is het wel uit een vliegtuig springen en een worden met de wind. Neem een week les in Sydney en voor je het weet heb jij je diploma en mag jij over de hele wereld solo skydiven. Geloof ons als jij jezelf kan overhalen om een vliegtuig uit te springen dan durf je ook direct heel wat meer dingen in je leven.

adrenaline gewoonvoorhem 1

Bodysurfen in Californië

Tja, als je reëel bent dan besef je dat je nooit binnen een week goed zou kunnen leren surfen. Maar om toch die flinke lading adrenaline door je lichaam te laten pompen is daar zeker een alternatief voor. Bodysurfen. Als je de basis van zwemmen kent en een adrenaline junk bent, is dit de activiteit voor jou. Zwem door de heftige golven van The Wedge in Californië, zo heb jij toch nog een soort van gesurft. Trouwens deze activiteit kan je ook geweldig uitvoeren met Funtubes. Het is net zo leuk als dat het klinkt.adrenaline gewoonvoorhem 1

Racen op de Nürburgring

Bij iedere autoliefhebber staat ‘ie op de bucket-list: racen op het circuit. De Nürburgring staat bekend als ‘de Groene Hel’ dus dat belooft wat moois te worden. Het voordeel van dit circuit is dat het in buurland Duitsland is gelegen, in het gelijknamige plaatsje Nürburg om precies te zijn.

adrenaline gewoonvoorhem 1

Bergafwaarts mountainbiken in Zwitserland

Zwitserland is niet alleen geschikt voor wintersport, je kan er namelijk ook perfect mountainbiken. De kabelbaan op met je fiets en ga met een flinke vaart op je mountainbike van de Zwitserse Alpen naar beneden. Dat bezorgt je meer dan je normale dagelijkse dosis aan adrenaline en wellicht ook wat flinke schaafwonden, maar als jij eenmaal van die berg af bent gecrost wacht er een lading ijskoud bier en Zwitserse chocola op je. We raden de St. Luc en Mont Blanc’s Les Cerf’s mountainbike route aan.

adrenaline gewoonvoorhem 1

Skiën van een klif in Frankrijk

Iedereen zou het wel willen, maar het is helaas niet voor iedereen mogelijk met je ski’s, snowboard of slee een flinke klif af scheuren. Tenzij je een expert bent of een flinke steek los hebt in de bovenkamer. Maar niks is minder waar, in de Franse gemeente Tignes is het mogelijk om een sprong van een klif te wagen over een 35 meter lange baan. Je zit wel vast aan twee koorden voor de veiligheid. Het is een soort van bungee skiën met een behoorlijke sprong van 70 meter, totdat je weer bij de grond bent.

adrenaline gewoonvoorhem 1

Base jumping in Griekenland

Oke, we snappen dat al was je bij nummer een van deze lijst skydiven afgehaakt dat dit al helemaal niks voor je is. Maar voor dé echte durfal onder ons is dit een van dé beste adrenaline activiteiten die er is. Met enkel een parachute kan jij een sprong wagen van de kliffen in Navagio Beach. Deze plek staat bekend als één van de avontuurlijkste plekken in Griekenland. Mocht je dit gaan zorg wel dat je een goede zorgverzekering hebt.

adrenaline gewoonvoorhem 1

Route 66 afleggen in Amerika

Om de lijst af te sluiten hebben we voor een activiteit gekozen, waarvan je wellicht niet een directe adrenalinekick van krijgt. Maar hoe vet is het om met je hele vriendengroep route 66 met de motor af te leggen. Dat zijn pas squadgoals.

adrenaline gewoonvoorhem 1