Kort geleden is bekend geworden tegen wie Badr Hari het op 20 juni 2020 in Ahoy gaat opnemen. Wanneer de wedstrijd uiteindelijk gevochten zal worden is nog even onbekend gezien de crisis, maar de tegenstander staat vast. De uitdager is Benjamin Adegbuyi, een Roemeense kickbokser. Maar wie is dit en wat kunnen we van hem verwachten? Wij zetten even wat informatie voor je op een rijtje.

De nieuwe tegenstander

Benjamin Adegbuyi is dus een Roemeense kickbokser die ook niet meer de jongste is. Net als Badr Hari is hij ondertussen 35 jaar. Dat betekent dat hij er al een redelijke carrière op heeft zitten en de nodige ervaring heeft. Op dit moment staat hij bij Glory op de derde plek in de categorie zwaargewicht. Hij is geboren in Roemenië als kind van een Roemeense moeder en Nigeriaanse vader. Hij is ook in Roemenië opgegroeid, maar momenteel traint hij in Nederland. In het Superpro Sportcentrum in Zevenbergen bereidt hij zich voor op de confrontatie met Badr Hari.

Adegbuyi, bijna wereldkampioen

Benny Adegbuyi heeft in 2015 een gooi gedaan naar het wereldkampioenschap bij Glory. Hier nam hij het op tegen niemand minder dan Rico Verhoeven, de toenmalige – en nog steeds- glorieuze wereldkampioen zwaargewicht. Rico zou Rico niet zijn als hij dat gevecht niet had gewonnen, dus dat gebeurde ook. Adegbuyi verloor van de Nederlander na een unanieme beslissing van de jury. Hier was de superieure techniek van Rico teveel voor de Roemeen. Een paar maanden later sloeg Verhoeven Adegbuyi zelfs al knock-out in de eerste ronde.

Vechtstijl

Adegbuyi is fysiek gezien een waardige tegenstander voor Badr Hari. Hij heeft heel veel kracht en is soepel in de beweging. Belangrijk hierbij is de ervaring die hij heeft opgedaan. Als 35-jarige is hij niet meer de jongste, maar dat is ook een kracht. In de loop van de tijd is zijn vechtstijl namelijk alleen maar gevaarlijker geworden. Hij heeft een brede variatie aan technieken, met gevaarlijke stoten op het lichaam en verraderlijke low kicks die zomaar eens Badr de das om kunnen doen. Als er niemand geblesseerd raakt tijdens het gevecht, kan dit dan ook een brute strijd worden.

Badr Hari gaat dus niet meer naar de Olympische Spelen, zoals de geruchten even de rondte deden, maar blijft wel actief als vechter. Misschien dat er in de toekomst nog een derde wedstrijd tegen Rico Verhoeven aan zit te komen.

Het gevecht tussen Badr Hari en Benny Adegbuyi is op 20 juni in Ahoy, Rotterdam en de kaartverkoop is al begonnen.