Een MKT MMA-event kijken betekent met een verfromfraaid gezicht de pijn voelen van de sporter die weer een snoeiharde klap te verwerken krijgt. Een aaneenschakeling van de hardste trappen, klappen en schoppen met aan het eind één gehavende winnaar en één knock-out geslagen tegenstander. De manieren waarop iemand K.O de grond opzoekt kunnen verschillen en ieder jaar wordt er één uitgeroepen tot Knockout of the Year. Officieel is het nog niet, maar wij denken dat deze achterwaartse hieltrap zomaar eens de grote kanshebber is om de titel dit jaar binnen te slepen.

Knockout door een achterwaarste hieltrap

Davy Gallon nam het in het MKT MMA-event op tegen Ross Pearson. Het gevecht in de kooi was volop gaande toen Gallon besloot een nieuw trucje te proberen: de Rolling Thunder Kick. Ook zonder te begrijpen wat dit precies inhoudt weet je dat het iets is wat je nooit hoopt te hoeven voelen. De Fransman besluit in de derde ronde uit te halen met deze kick, een achterwaartse hieltrap. De trap geldt als één van de moeilijkste bewegingen in de MMA. Het vergt niet alleen een perfecte balans en techniek, maar vooral de timing maakt of breekt de actie. Schat je het nét verkeerd in, dan sta je mooi voor schut.

Dat was niet het geval bij de poging van de Fransman. Tot in perfectie uitgevoerd trapte hij de Rolling Thunder waarmee hij zijn tegenstander vol raakte, in zijn gezicht. Een spectaculaire K.O die absoluut een grote kanshebber is om de titel Knockout of the Year binnen te slepen. Check hieronder de beelden van deze spectaculaire actie. Meteen zin gekregen in meer MMA-beelden? Dan hebben we hier een lijstje met zes snoeiharde MMA-films die je als liefhebber moet hebben gezien.