Actueel

Aanstekergooier veroordeeld door politierechter: dit is zijn straf

aanstekergooier straf

De aanstekergooier heeft, zes weken na het incident tijdens de Klassieker, een straf opgelegd gekregen door de politierechter.

De Klassieker verstoord door werper van aansteker

Een avond vol voetbalspektakel eindigde op 5 april in een fiasco. De halve finale van de KNVB Beker, het toernooi waar SV Spakenburg zoveel prijzengeld verdiende, tussen Feyenoord en Ajax werd overschaduwd door een ernstig incident. Tijdens de tweede helft werd Ajax-speler Davy Klaassen geraakt door een aansteker dat vanaf de tribune werd gegooid. De speler van Ajax liep hierdoor een hoofdwond op. De wedstrijd werd stilgelegd en na een onderbreking van een half uur hervat. Ajax wist zich uiteindelijk te plaatsen voor de finale door met 2-1 te winnen. Gedurende de wedstrijd werd een 32-jarige man uit Roelofarendsveen gearresteerd, die ervan verdacht wordt het voorwerp te hebben gegooid dat Klaassen verwondde.

Watch on YouTube

Welke straf krijgt de aanstekergooier?

De prangende vraag is welke straf de aanstekergooier in De Klassieker boven het hoofd hangt. Een voetbalhooligan kan op diverse manieren gestraft worden. Men kan denken aan een stadionverbod of zelfs een gevangenisstraf. In dit geval heeft de politierechter geoordeeld dat de man in kwestie wegens mishandeling een taakstraf van zestig uur, waarvan dertig uur voorwaardelijk, krijgt. Daarbovenop komt nog het stadionverbod dat hij heeft gekregen van Feyenoord. Negen jaar lang kan hij zijn cluppie niet meer in De Kuip bewonderen.

Door bedreigingen in safehouse

Een stadionverbod en een taakstraf is echter niet het enige wat de aanstekergooier ondergaat. Zo bracht hij eerder al twee dagen in de cel door en kreeg hij bedreigingen aan zijn adres van zowel Feyenoord- als Ajax-supporters. Er werden zelfs foto’s van zijn kinderen gedeeld op social media. De situatie werd zelfs zo nijpend dat de 32-jarige aanstekergooier in een safehouse in Duitsland moest verblijven. “Geen Pasen met de familie vieren, maar moeten leven met een groot gevoel van angst”, vertelde hij de rechter in Dordrecht.

Bron: Panorama.