Sports

Bijzondere beelden: 9-jarig meisje uit India deadlift 75 kilo

9 jarige deadliften

In het tijdperk van sociale media en viral video's is het niet ongebruikelijk dat jonge mensen het internet doen verbazen met hun buitengewone talenten en prestaties. Een recent voorbeeld van deze verbazingwekkende vertoningen komt van de 9-jarige Arshia Goswami uit India, die wereldwijd ophef (50 miljoen views is niet niks) veroorzaakte met een indrukwekkende deadlift van 75 kilogram.

Maak kennis met dit piepjonge deadlift wonder

De 9-jarige Arshia Goswami uit India heeft het internet doen ontploffen met haar verbazingwekkende deadlift van 75 kilogram. Het filmpje van haar prestatie ging viraal en heeft al bijna 50 miljoen keer de ronde gedaan op haar Instagram-account @fit_arshia, wat haar in de schijnwerpers heeft gezet voor honderden miljoenen kijkers wereldwijd.

Bekijk het filmpje hier:

View post on Instagram
 


Arshia is geen nieuwkomer in de krachtsportwereld. In 2021 verbrak ze het record als jongste deadlifter ooit, en nu heeft ze opnieuw iedereen verbaasd met haar ongelooflijke kracht en vastberadenheid. Haar prestatie is niet alleen indrukwekkend vanwege haar leeftijd, maar ook vanwege de boodschap die ze uitdraagt: dat leeftijd geen belemmering hoeft te zijn om bijzonder grote doelen na te streven.

Jong geleerd, oud gedaan

Het is inspirerend om te zien hoe Arshia, op zo’n jonge leeftijd, al zulke buitengewone prestaties neerzet. Haar doorzettingsvermogen en toewijding aan krachttraining zijn bewonderenswaardig en dienen als inspiratiebron voor zowel jongeren als misschien zelfs stiekem toch wel een hoop volwassenen wereldwijd.

Krachttraining op zo’n jonge leeftijd, gaat dat zonder slag of stoot?

Hoewel Arshia Goswami’s prestaties bewonderenswaardig zijn, roepen ze ook vragen op over de veiligheid en verantwoordelijkheid van krachttraining op zo’n jonge leeftijd. Veel mensen twijfelen of het gezond is voor kinderen om op zo’n intensieve manier met gewichten te trainen, gezien de mogelijke risico’s voor groei, ontwikkeling en blessures. Er is een zorgvuldige afweging nodig tussen het aanmoedigen van gezonde activiteiten en het beschermen van de groeiende lichamen van jonge sporters. Ondanks dat er tal van keren bewezen is dat krachttraining juist goed kan zijn voor jonge kinderen, klopt het dat met verkeerde begeleiding een kind hier vaak last zal gaan krijgen.

Wat de toekomst ook mag brengen voor Arshia, één ding is zeker: ze heeft een blijvende indruk gemaakt op de wereldwijde krachtsportgemeenschap. Blijf haar avonturen volgen op haar Instagram-account @fit_arshia om op de hoogte te blijven van haar verdere prestaties en om geïnspireerd te worden door haar ongelooflijke reis in de wereld van kracht en doorzettingsvermogen. Arshia Goswami is een naam die we niet snel zullen vergeten!