Entertainment

8 films die perfect zijn voor een eerste date

date films

Sommige films kan je gemakkelijk opzetten tijdens een date, terwijl andere juist minder geschikt zullen zijn. De beste film maakt jullie aan het lachen, heeft ook een romantische ondertoon en is vooral niet té eng. Dit zijn 8 suggesties.

8 geschikte date films

Kaarsen aan, de lichten uit en een goede film op. Een avondje kijken naar films is misschien niet het origineelste idee voor een date, maar je zit wel altijd safe en goed. Dat is natuurlijk alleen het geval als de film ook goed is. Check daarom welke van deze 8 films je al hebt gezien, en welke je binnenkort nog op kunt zetten.

1. Bird Box

Deze Netflix Original met Sandra Bullock in de hoofdrol is ongelofelijk spannend en meeslepend. De perfecte film om tegen elkaar aan te kruipen dus. Een onbekend monster terroriseert de samenleving. Kijk je het recht aan, dan worden je diepste angsten werkelijkheid en sterf je. De overlevers gaan dus geblinddoekt door het leven. Een vrouw probeert, geblinddoekt en al, om haar twee kinderen in veiligheid te brengen voor het monster.

Watch on YouTube

 

2. Jackie Brown

Houden jij en je vriendin of scharrel meer van oudere films? Zet dan eens Jackie Brown uit 1994 op. Deze film is de derde film die Quentin Tarantino ooit regisseerde en gaat over een stewardess die drugs smokkelt. Onder andere Robert De Niro en Samuel L. Jackson spelen een rol in deze klassieker.

Watch on YouTube

 

3. We’re The Millers

We’re The Millers moet haast wel één van de leukste date films zijn die er bestaat: de film zit vol met komedie (en Jennifer Aniston die verleidelijk danst). Een drugsdealer moet een primitief gezin samenstellen om zo een camper vol met drugs veilig over een grens heen te krijgen. Zijn ‘gezin’ bestaat echter uit een bont gezelschap dat al gauw in grote problemen verzeild raakt.

Watch on YouTube

 

4. Eternal Sunshine of the Spotless Mind

De cast van deze film is er één om u tegen te zeggen: Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst, Elijah Wood en Mark Ruffalo spelen allemaal een rol. De film focust op de herinneringen van een man aan zijn relatie, die langzamerhand één voor één verdwijnen. Dit alles vindt plaats in een nabije toekomst waarin men specifieke herinneringen kan wissen. Romantisch en mooi: Eternal Sunshine of the Spotless Mind is één van de films die je op een romantische date vast en zeker nog dichter naar elkaar toebrengt.

Watch on YouTube

5. Forrest Gump

Goed, heel romantisch is Forrest Gump niet, maar wel een legendarische film. Je kunt meteen checken of ze een beetje filmkennis heeft, want iedereen hoort Forrest Gump tenminste één keer te hebben gezien. We volgen het titelpersonage, gespeeld door Tom Hanks, die door zijn leven in cruciale geschiedenismomenten terechtkomt en spraakmakende types ontmoet.

Watch on YouTube

 

6. Life as We Know It

Als het aankomt op films om met je date te kijken, is Life as We Know It ook een echte aanrader. Hebben jullie zin om te lachen samen, dan zit je met deze film goed. Katherine Heigl en Josh Duhamel kennen we allebei als komedieacteurs en in Life as We Know it bundelen ze hun krachten als peetouders van een kleine baby. Ze zijn totaal verschillend van elkaar, maar zullen al gauw moeten samenwerken. Wanneer de ouders van het kind waar ze peetouders over zijn om het leven komen, worden zij namelijk verantwoordelijk  voor het baby’tje.

Watch on YouTube

 

7. Friends With Benefits

Deze film is handig om als signaal te gebruiken richting je date: waar staan jullie nou eigenlijk samen? En zit er stiekem niet meer in? Justin Timberlake en Mila Kunis spelen een duo dat een duidelijke afspraak met elkaar maakt om wel met elkaar te slapen, maar geen gevoelens te krijgen voor elkaar. Al gauw blijkt dat minder makkelijk dan ze hadden verwacht.

Watch on YouTube

 

8. Focus

Zoek je naar date films met nét iets meer actie? Dan is Focus een goede keuze. Hierin zien we hoe een meesteroplichter, gespeeld door Will Smith, een jonge en onervaren vrouw aanneemt als ‘studente’. Al gauw leert ze alle kneepjes van het vak. Ze wordt dan ook nog eens gespeeld door Margot Robbie. Met andere woorden: aan die film!

Watch on YouTube

Goed, de film is uitgekozen. Maar waar moet je nog meer op letten? Check hier hoe je voor een perfecte (eerste) date zorgt.