Je wilt er even tussenuit, een midweek weg met je meisje of een citytrip met vrienden. Voor veel mensen zijn dure vliegtickets een grote drempel om niet op vakantie te gaan, maar dat is nu verleden tijd. Met deze simpele trucs kun jij namelijk vele euro’s besparen en ben jij klaar om de wereld over te reizen.

1. Zoek in een incognito venster

De eerste stap is het openen van een incognito venster. Dit houdt in dat je cookies niet worden opgeslagen. Vliegtuigmaatschappijen onthouden namelijk alles wat je doet en wat je op zoekt, waardoor ze gemakkelijk de prijs kunnen aanpassen van vluchten die je al eerder bekeken hebt. Wanneer je in een incognito venster zoekt, heb je dit dus niet. Door in je browser rechtsboven op de bolletjes te klikken (waar je ook je geschiedenis vindt) of met de toetsen combinatie Ctrl/Cmd-Shift+N, kun je een incognito venster openen.

2. De juiste tijd

Vaak wordt gezegd dat last-minute vluchten het goedkoopst zijn, maar dit is lang niet altijd het geval. Het blijkt dat de beste tijd om te boeken 7 maanden óf 6 weken voor de vlucht is. Wanneer je 6 weken van te voren boekt, willen vliegtuigmaatschappijen van de laatste stoelen die ze nog over hebben af. Een vroegere last-minute maakt niet veel verschil. Het goedkoopst is om met je koffer met ingebouwde oplader naar het vliegveld te vertrekken en daar te kijken welke vluchten er nog één of twee stoelen vrij hebben. Altijd een verrassing waar je dan terecht komt.

3. Boek vanuit ‘een ander land’

Het televisieprogramma Radar heeft onderzocht dat het boeken vanuit een ander land soms tientjes, maar soms ook honderden euro’s kan schelen. Door bijvoorbeeld aan te geven dat je vanuit Argentinië, maar wel gewoon vliegt vanaf Schiphol, een vliegticket boekt naar Buenos Aires, kost dit je zo’n €950,-. Wanneer je dezelfde vlucht vanuit Nederland boekt, betaal je ruim €1.800,-. Aangeven dat je vanaf een andere bestemming boekt kan niet alleen veel schelen en geld, maar ook in reistijd.

4. Retourvlucht of twee enkeltjes?

Soms kan het je veel geld schelen om twee enkeltjes te boeken in plaats van een retourvlucht. Bovendien, wanneer je een weekendje weg wilt en een bepaalde vliegtuigmaatschappij biedt alleen tickets aan van vrijdag tot en met dinsdag, is het handiger om twee enkeltjes te boeken bij verschillende vliegtuigmaatschappijen.

5. Alternatieve vliegroutes

Vink altijd het vakje voor ‘alternatieve vliegroutes’ aan. Zo kun je de verschillende vluchten met elkaar vergelijken vanaf verschillende airports en kun jij waarschijnlijk veel goedkoper vliegen.

6. Boek je vlucht op dinsdag

Op dinsdag en woensdag zetten veel vliegtuigmaatschappijen nieuwe acties online, omdat ze dan weten of de vluchten voor het weekend vol zitten of niet. Een andere goede tijd om te boeken is ’s nachts. Dan zijn er namelijk weinig bezoekers op de site. In het weekend, wanneer de meeste mensen een vliegticket boeken, zullen de prijzen stijgen. Vliegtuigmaatschappijen weten dit en spelen in op dit hogere bezoekersaantal, door de prijzen te verhogen.

7. Vergelijk verschillende vertrekdata

Wees flexibel in je vertrekdata. De prijzen van een vrijdag kunnen bijvoorbeeld heel veel verschillen met de prijzen van de dinsdag. Over het algemeen zijn vluchten op dinsdag, woensdag of donderdag het goedkoopst. Bij de vluchten op de terugweg is dit weer anders, hierbij kan je het beste vliegen op zondag, dinsdag of woensdag.

Geld besparen is natuurlijk altijd leuk en helemaal wanneer dit betekent dat je meer kunt reizen door minder geld uit te geven. Vind je de vliegtickets toch nog te duur? Solliciteer bij Thirdhome: test luxe vakantiebestemmingen en ontvang $10.000 voor dit harde werk

Bron: MAN MAN