Een kras op het scherm van je telefoon, hoe zonde is dat? Barsten kun je sowieso al niks aan doen, maar een krasje is toch een doorn in het oog. Er zijn een paar tips om goedkoop thuis de krassen in je scherm te fixen. Want om nou helemaal een nieuw scherm erop te laten zetten voor die kras, dat geld kun je wel beter besteden. Stap één is accepteren dat je jezelf weer hebt teleurgesteld en er binnen no time ene kras op hebt weten te krijgen. Tijd om de ‘had ik nou maar die onverwoestbare telefoon gekocht’-gedachte los te laten en de mouwen op te stropen. Zo moeilijk is het namelijk niet.

Tandpasta

Je kunt je kras verwijderen door een beetje tandpasta op een wattenstaafje te doen en dit in cirkels over de kras heen te smeren. Let op: dit mag geen gel tandpasta zijn! Gewone witte. Smeer het net zo lang over je scherm tot de kras verdwijnt en maak schoon met een vochtig doekje. Zelfs iemand met twee linkerhanden kan deze missie succesvol volbrengen.

Bakpoeder

Als je twee derde bakpoeder met één derde water mixt krijg je een mengseltje. Doe dit op een doekje en wrijf het over je kras. Als de krassen weg zijn kun je de pasta weer van je scherm afhalen. Een soort metselen, maar dan geen muur, maar je geliefde telefoontje.

Auto-krasverwijderaar

Als je een auto hebt ligt dit spul misschien wel in je kast. Je kunt hiermee niet alleen een kras verwijderen van je auto, maar ook van je telefoonscherm. Doe er een klein beetje van op een doekje en smeer het in cirkels over je scherm. Het vermindert de krassen of haalt ze zelfs helemaal weg.

kras verwijderen

Babypoeder

Hetzelfde systeem als met het bakpoeder. Misschien heb je zelf een kleine, anders wordt het toch eens tijd op kraamvisite te gaan bij je neef en zijn vriendin. Wat doe je? Meng een beetje babypoeder met water en maak er een papje van. Smeer het op je scherm over de kras en verwijder het weer met een schoon doekje. Een kind kan de was doen

Plantaardige olie

Dit is een tijdelijke oplossing en zou je vaker moeten doen om het scherm scherp te houden. Doe een druppeltje of twee op je scherm en je hebt al minder last van je kras.

Ei en kaliumaluminiumsulfaat

Mocht je scherm nog steeds niet gefixt zijn met de bovenstaande tips, kun je deze grotere maatregel proberen. Het kost wel tijd en energie, dus let even op.

Je mengt het eiwit van één ei met een theelepel aluin (kaliumaluminiumsulfaat) en verwarm dit tot 65 graden Celsius. Je dipt een microvezeldoekje in deze mix en legt het doekje in een oven van 150 graden. Als het doekje volledig uitgedroogd is leg je het in koud water voor 20 tot 30 seconden. Doe hem weer terug in de oven en herhaal dit rondje drie keer. Laat vervolgens 48 uur drogen en dan kun je hem gebruiken om de kras van je scherm weg te poetsen!