Het is januari en dat betekent dat het voorlopig helaas is gedaan met de vrije dagen… Om het jaar niet helemaal in mineur te beginnen, hebben wij een aantal handige tips zodat jij 50 vrije dagen uit 2022 kunt halen. Lees hier alles over hoe jij 50 dagen vrij bent in 2022, in ruil voor slechts 18 vakantiedagen.

50 dagen vrij in ruil voor 18 vakantiedagen

Wil jij optimaal gebruik maken van alle vrije dagen in het jaar? Om 50 dagen vrij te kunnen zijn, moet je 18 vakantiedagen kunnen opnemen. Volgens de wet heb je in elk geval recht op 20 vrije dagen. Vaak geven bedrijven ook nog een aantal bovenwettelijke vakantiedagen zodat je met de zomer ook nog een aantal dagen vrij bent.

Wij hebben alle vrije dagen even voor je op een rijtje gezet zodat jij kunt kijken wanneer je bijvoorbeeld een weekje op vakantie wilt. Neem alle onderstaande informatie even goed in je op.

Slim gebruik maken van je vakantiedagen

Lees het onderstaande goed door, neem deze vrije dagen op als je 50 dagen vrij wilt zijn in 2022.

Goede Vrijdag (9 tot en met 17 april vrij)

Ben jij vrij met Goede Vrijdag? Je kunt er negen dagen uithalen! Vraag vrij van 11 tot 14 april. Je zet hier maar 4 vakantie dagen voor in. Hoe heerlijk is dat?

50 dagen vrij in 2022

Pasen (16 april tot en met 1 mei vrij)

Als je helaas niet met Goede Vrijdag vrij bent, kun je alsnog genieten van een wat langere vakantie in april. Namelijk in totaal 16 dagen! Je neemt hiervoor 8 vakantiedagen op. Je moet de volgende dagen daarvoor vrij vragen:

  • 19 april
  • 20 april
  • 21 april
  • 22 april
  • 25 april
  • 26 april
  • 28 april
  • 29 april

Extra gouden tip: Goede Vrijdag en Pasen combineren? Dan ben je 23 dagen vrij voor 12 vakantiedagen, dus extra lang vakantie! Zo kom je met het grootste gemak aan 50 dagen vrij in 2022.

Meivakantie (26 mei tot en met 6 juni)

Als je nog meer vrij wilt hebben in het voorjaar (wat wij maar al te goed begrijpen) kun je ook nog een trucje toepassen om eind mei en begin juni langer vrij te krijgen. Als je 6 vakantiedagen opneemt, ben je in totaal 12 dagen vrij. Vraag vrij op 27 mei en neem vrije dagen op van 30 mei tot en met 3 juni.

Hemelvaartsdag (26 tot en met 29 mei)

Een weekend om weer even heerlijk tot rust te komen kan als je alleen op 27 mei vrij neemt.

50 dagen vrij in 2022

Pinksteren (4 tot en met 12 juni)

Ook met Pinksteren heb je weer een optie. Vraag van 7 tot en met 10 juni vrij. Zo heb je een vakantieperiode van maar liefst 9 dagen in ruil voor slechts 4 vakantiedagen.

Nog een extra gouden tip: meivakantie en Pinksteren combineren? Dan ben je 18 dagen vrij voor 10 vakantiedagen. Hoe lekker is dat?! Zo kruipt de teller op z’n gemak naar 50 dagen vrij in 2022.

Kerst en oud & nieuw (24 december tot en met 1 januari)

Dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste opties om je vakantiedagen slim in te zetten. Dit jaar vallen Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag op een zondag, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je van een vakantie kunt genieten. Als je nou 27 tot en met 30 december vrij neemt, dat zijn dus 4 vakantiedagen, heb jij maar liefst 9 dagen vrij. Dus kerst in een warm land vieren? Let’s go!

Met deze vrijdagen kun je lekker veel op vakantie. Misschien zijn deze vakantiebestemmingen wel wat voor jou?