De wereld ontdekken is iets waar wij geen genoeg van kunnen krijgen. Mocht jij dit jaar nog een grote reis willen plannen, maar je weet nog niet waarheen? Don’t worry, we got you! Wij hebben een lijst samengesteld van de 5 ultieme reisbestemmingen in 2019. Van epische gebergtes en tropische paradijzen tot bijzondere wilde dieren en levendige culturen.

5. Singapore

Singapore is letterlijk de stad van de toekomst en er zijn hier ontzettend veel magische dingen te zien. Laat je fascineren door de natuur in The Gardens by the Bay. Waar ze verticale tuinen hebben, een bijzondere lichtshow en ten slotte ook nog ’s werelds grootste indoor waterval. Het is ook lastig om een andere stad te vinden met zoveel diversiteit als deze. Een plek waar culturen in harmonie samen leven. Zo heb je mini India, Arabië en Chinatown die hand in hand door het leven gaan.

Singapore 5 ultieme reisbestemmingen Gewoonvoorhem

Het met de handgemaakte eiland Sentosa mag ook zeker niet ontbreken aan je lijstje, maar er is natuurlijk ook genoeg voor de man met een extra zakcentje. Singapore staat bekend als één rijke stad en je hebt daarom ook genoeg luxe modezaken. Ook is het een schone, veilige en vriendelijk stad. Zeker de moeite waard om naartoe te reizen!

4. Kirgizstan

Kirgizstan is een vrij onbekend land, maar het staat bekend om haar bijzonder prachtige natuur. Van ongerepte valleien en grote gebergtes tot steile ruggen en vlakke zomerweiden. Deze tuin van Eden is een must-see voor iedereen die van een beetje avontuur houdt! Dankzij het uitstekende netwerk aan verblijven en gratis reismogelijkheden voor veel landen, bloeit Kirgizstan op als dé ingang naar het het centrale gedeelte van Azië.

de 5 ultieme reisbestemmingen Gewoonvoorhem

De velen wonderen van Kirgizstan zijn erg landelijk en in grote hoogtes, hierdoor is de timing van je reis cruciaal. Mocht je naar het noorden reizen dan kan je het beste vanaf juni tot september gaan. Het zuiden kan je het best bezoeken tussen maart en oktober. Mocht je alleen lage gebieden bezoeken, dan is de zomertijd hét perfecte moment voor jou!

3. Peru

Peru is rijk aan zijn natuurlijke diversiteit, behouden Quechua cultuur en schitterende archeologische ruïnes. Het land is ook tot de nok gevuld met ontelbare ontdekkingen en wonderen. Met directe vluchten vanaf Londen naar Lima is er geen betere tijd geweest om er naar toe te reizen dan in 2019. Peru kent twee inheemse-culturen: de Quechua en Aymara. Beide culturen zijn afstammelingen van de Inca. Momenteel kent het land een sterke mix van hispanic- en inheemse-invloeden.

de 5 ultieme reisbestemmingen Gewoonvoorhem

Dé absolute plek die jij sowieso moet bezoeken in dit waanzinnige land is het wereldwonder Machu Picchu. Maar ook het meer Titicaca – één van de grootste meren in Zuid-Amerika – wil jij absoluut niet missen. Peru is het best te bezoeken tussen mei en september. Ervan uitgaande dat jij geen zin hebt in behoorlijke heftige stortbuien en heerlijk weer kan ervaren tijdens je reis. Het is tijdens deze maanden winter in Peru, dat maakt het land één stuk koeler en daarmee ook één stuk makkelijker om ‘moeilijk te bereiken plekken’ te bezoeken!

2. Japan

Op de tweede plek staat Japan. Het is letterlijk één tijdloze plek, één plek waar oude tradities naadloos in elkaar zijn geweven met het moderne leven anno 2019. Het is één opmerkelijk uniek land met schitterende landschappen, magische seizoenen, ongeëvenaarde technologische innovaties en één levendige cultuur. Er is hier echt bizar veel te doen, dus hebben wij een paar aanbevelingen voor jullie op een rijtje gezet:

Japan 5 ultieme reisbestemmingen Gewoonvoorhem
Tokio is één vanzelfsprekende plek om te zien. Deze nonchalante wereldstad biedt een oneindig aanbod aan winkels, entertainment, cultuur en natuurlijk het heerlijke eten. De plek Kyoto is ook zeker één plek die jij wilt bezoeken. Deze mystieke plek is letterlijke het spirituele hart van Japan. Het staat bekend om haar religieuze architectuur, ouder tuinen en traditionele tuinhuizen. Reis naar het zuiden van de stad en chill met meer dan 1.000 wilde herten op het Nara Park. Deze dieren noemen deze plek al voor 13 eeuwen hun thuis en zijn daarmee een symbool voor de stad en letterlijk één nationale schat voor het land.

Van maart tot mei en van september tot november is jouw beste tijd om dit land te bezoeken. De temperaturen zijn dan mild en is er haast geen wolkje in de lucht.

1. Sri Lanka

Boven aan de bucketlist staat dan toch wel echt Sri Lanka. Dit tropische paradijs wordt steeds meer bezocht door reizigers. Zij komen hier voor de prachtige omgeving, maar ook voor de fantastische wilde dieren, mystieke tempels en een rijke mix aan fascinerende culturen. Dankzij de recente innovaties op het gebied van transportatie, is Sri Lanka nu beter bereikbaar dan ooit tevoren. Vanuit de treinen heb je ook een adembenemend uitzicht over de schitterende landschappen dat Sri Lanka rijk is.

Sri lanka 5 ultieme reisbestemmingen Gewoonvoorhem

Naast de adembenemende uitzichten kun je er ook perfect duizend jaar oude boeddhistische monumenten verkennen en wandelen door de waanzinnige groene theeplantages. Wat ook zeer fascinerend is om te zien is de samenkomst van diverse olifanten in het Atman gebied in het National Park van Sri Lanka. In het droge seizoen komen er maar liefst hordes van meer dan 400 olifanten bijeen om het droge gras te grazen. De plek die je absoluut wilt bezoeken is het mystieke stenenfort Sigiriya. De ruïnes van deze oude beschaving is maar liefst 200 meter boven de omliggende jungle gestegen. Het ziet er ontzettend dik en adembenemend uit en het is daarom ook niet gek dat dit wordt gezien als het achtste wereldwonder.

Je kan er het beste heen van december tot maart, als je naar de west- of zuidkust gaat. Mocht je naar de oostkust gaan, dan heb je het beste weer van april tot september.

Fotografie: Unsplash