Entertainment

Netflix voegt op 1 september deze 5 Scandinavische misdaadseries toe

scandinavische misdaadseries

Iets met een goed begin is het halve werk, moet Netflix hebben gedacht aan de start van september. Op de eerste van de maand gooien ze namelijk in één klap vijf keiharde Scandinavische misdaadseries online. Bam, september is on.

Netflix voegt Scandinavische misdaadseries toe

Dat Netflix trakteert op nieuwe titels is niets nieuwe, dan gebeurt wekelijks, misschien wel dagelijks. Toch zitten er in deze vaste golven ook een paar uitschieters, waarbij er wel héél goed nieuws komt vanuit Netflix.

Deze keer betreft het vijf brute Scandinavische misdaadseries, die allemaal op 1 september verschijnen. En laten de Scandinavische producties nou net de top van de top zijn wat betreft misdaadseries. We lichten ze even kort voor je uit.

1. The Truth Will Out

Deze eerste van de lijst van Scandinavische misdaadseries komt van Zweedse bodem. In de serie volgen we Peter. Hij is een politiedetective die na een lang ziekteverlof zijn baan weer kan oppakken. Hij is nog maar net terug als hij als eerste klus een opdracht krijgt opgelegd die bijzonder heftig is. Peter krijgt een anonieme tip die luidt dat een beruchte Zweedse seriemoordenaar (die lang en breed achter tralies zit) eigenlijk onschuldig is. Aan peter om de zaak te heropenen en om te gaan met de paranoia, onwetendheid en onverwachte wendingen van dit ingrijpende onderzoek. Met een IMDb-score van 7.4 een zekere aanrader.

Watch on YouTube

2. Moscow Noir

Nog een Zweedse productie. In Moscow Noir gaat het over het Russische communisme dat valt. Het verhaal gaat over Tom Blixen. Deze Zweed werkt in Moskou en moet zich zorgen maken over zijn baan, die hij dreigt te verliezen. Als hij een interessant voorstel krijgt om te investeren in een nieuw bedrijf lijkt alles aanvankelijk goed uit te pakken voor Tom. Maar na wat research komt hij er achter dat hij zich langzaam naar binnen heeft gewerkt in een zeer duistere wereld. Eentje waar hij niet meer uit kan ontsnappen. Een 6.8 op IMDb maakt dat Moscow Noir prima mag behoren tot de Scandinavische misdaadseries die je moet hebben gezien.

Watch on YouTube

3. Norskov

De derde in deze lijst met Scandinavische misdaadseries is het Deense Norskov. Het stadje genaamd Norskov zit in de problemen. Een oncontroleerbaar drugsprobleem neemt langzaamaan de overhand. Het is de taak aan detective Tom Noack om het probleem in kaart te brengen en te verhelpen. Hij neemt de missie aan, en keert na 20 jaar weer terug naar Norskov. Hij is vastberaden het drugscircuit uit te schakelen. Maar, wat doe je als het probleem ineens veel minder ver van je af staat dan je dacht? De 7.1 op IMDb belooft goeds.

Watch on YouTube

4. Deliver Us

Nog een Scandinavische misdaadserie van Deense bodem. Een dorp wordt geteisterd door een gevaarlijke psychopaat. Niemand weet wat te doen met deze man, behalve Peter. Zijn zoon is aangereden door deze gek en hij is uit op wraak. Hij bandert mensen die dichter bij de psychopaat staan om hem te helpen en raakt verstrikt in een zeer duister plan om de problemen op te lossen. IMDb geeft deze serie een 6.8.

Watch on YouTube

5. The Lawyer

Dan de laatste titel uit deze lijst met Scandinavische misdaadseries die Netflix 1 september vrijgeeft: The Lawyer. Niet geheel onverwacht volgen we hier een advocaat. Hij heeft veel potentie en een roemrijke carrière ligt voor hem in het verschiet. Maar dan gaat er een knop om. Hij komt er achter dat zijn adoptieouders eigenlijk vermoord zijn en dat één van zijn grootste klanten betrokken was bij deze misdaad. Frank besluit het heft in eigen hand te nemen en gaat uit op wraak. Met een 7.0 een absolute aanrader.

Watch on YouTube