Al Pacino hoort zonder twijfel thuis in de lijst met beste filmacteurs. De acteur is al tientallen jaren actief in Hollywood en heeft daardoor indrukwekkende films op zijn repertoire staan. Dit zijn 5 films van Al Pacino die je sowieso van hem gezien moet hebben.

5 Al Pacino films die je moet kijken

Heb je het over Al Pacino films, dan zijn het vooral de vroegere films van de acteur die de boventoon voeren. Niet zo verwonderlijk, want inmiddels heeft hij de 80 al gepasseerd. Dit zijn films uit zijn lange filmcarrière die je sowieso een keer gezien moet hebben.

1. The Godfather

Natuurlijk mag Al Pacino niet ontbreken in The Godfather films. De drie delen horen bij zijn bekendste werk. Hij speelt zowel in deel één, twee en drie een prominente rol: die van de jongste zoon Michael. Eerst wil hij niets met de maffia te maken hebben, maar geleidelijk aan wordt hij er steeds meer onderdeel van.

2. The Irishman

Goed, het extreem lange The Irishman draait voornamelijk om Robert DeNiro. Toch is het één van de films waarin hij samen met Al Pacino te zien was, net als bij bijvoorbeeld Heat en The Godfather. Al Pacino speelt de vakbondsleider Jimmy Hoffa in de Netflix film.

3. Scarface

Nog zo’n klassieker onder de Al Pacino films is Scarface. De acteur speelt Tony Montana, die geleidelijk aan steeds groter wordt als drugsdealer. De film was goed voor legendarische quotes en vooral het einde van de film is spraakmakend. Daarom mag Scarface zeker niet in deze lijst ontbreken.

 

4. The Devil’s Advocate

In The Devil’s Advocate spelen naast Al Pacino ook Charlize Theron en Keanu Reeves. Een jonge en veelbelovende advocaat (gespeeld door Reeves) krijgt een ambitieus aanbod: de pupil worden van de eigenaar van een gigantisch advocatenkantoor. De baas, gespeeld door Pacino, blijkt echter een extreme identiteit te hebben.

 

5. Donnie Brasco

In bijna alle films van Al Pacino staat de maffia centraal. Zo ook in Donnie Brasco uit 1997. Hierin speelt hij Lefty Ruggerio, een maffiabaas die aanvankelijk niet doorheeft dat er een FBI-agent heeft geïnfiltreerd in zijn organisatie. Johnny Depp speelt de FBI-agent waar de film naar is vernoemd.