Een biertje, glas wijn of cocktail op z’n tijd is altijd fijn. Zeker na een lange werkweek, of als er iets te vieren is. Doe jij aan een alcoholvrije maand, of heb je net even iets te vaak in het glaasje gekeken de laatste tijd? Probeer dan één van deze alcoholvrije cocktails waarin Fluère de hoofdrol speelt.

Alcoholvrije cocktails maak jij zo

Alcoholvrije cocktails hoeven echt niet saai te zijn. Dacht jij dat, dan heb je het mis. Zeker wanneer je Fluère in je cocktail verwerkt, kan dit voor heerlijke combinaties en smaken zorgen. De smaak van je cocktail wordt behouden, omdat Fluère wordt gemaakt via een stoomdestillatie proces. Dit is soortgelijk als de manier waarop dranken als rum, gin en whiskey worden geproduceerd. Kortom, veel smaak, zonder alcohol.

De perfecte ingrediënten voor je alcoholvrije cocktails

Bij het verwerken van Fluère in je alcoholvrije cocktails heb je de keuze uit verschillende smaken. Denk aan de originele smaak, maar ook varianten met agave, raspberry en een meer pittige variant. Zo is er voor elke variant de juiste optie uit te kiezen. Hiermee wordt het gelukkig een stuk makkelijker om je goede voornemens vol te houden en een beetje minder te drinken. Check naast deze verfrissende cocktails ook de vijf koffiecocktails om zelf te maken voor een perfect toetje.

1. Fluèrito

60 ml Fluère Spiced Cane
30 ml limoensap
20 ml suiker siroop
limoen schil voor garnering

Voeg de eerste 3 ingrediënten bij elkaar in een cocktailshaker, daarna goed schudden. Schenk het daarna door middel van de double strain techniek in een coupe glas. Top af met een limoen schil aan de rand van het glas. Sit back, relax and enjoy!

alcoholvrije cocktails

2. Bloody Maria

45 ml Fluère Smoked Agave
120 ml tomatensap
2 scheutjes Worcestershire
4 scheutjes tabasco
een scheut citroensap
zout en peper
ijsklontjes

Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker en schud het goed door elkaar. Roer goed door. Voeg opnieuw ijs toe en schenk het met behulp van een zeef over naar een glas.

alcoholvrije cocktails

3. Celebration

50 ml Fluère Original
15 ml elderflower siroop
5 ml citroensap (een scheutje)
kombucha

Doe de eerste 3 ingrediënten in het champagneglas en top af met kombucha. Roer zachtjes en salute!

alcoholvrije cocktails

4. Pink Storm

50 ml Fluère Raspberry
2 limoen partjes
gemberbier
ijsklontjes

Schenk de Fluère Raspberry in een longdrinkglas. Voeg wat ijsklontjes toe en pers de limoenpartjes uit boven het glas. Laat de limoen partjes daarna in het glas vallen en garneer met gemberbier, roer zachtjes en cheers!