Netflix timmert aan de weg met steeds meer (en meer) eigen series en original films. In een hoog tempo worden deze nieuwe producties de wereld in geslingerd, en met succes. Toch is het motto bij de streamingsdienst echt niet ‘nieuw is altijd beter’. Ook oude meesterwerken verdienen een plaats tussen het aanbod. Vanaf nu staan deze vijf absolute klassiekers tussen je opties.

Netflix breidt uit met deze klassiekers

Netflix gooit de hoogste ogen met de eigen serie-producties en films. Is het niet een geheel nieuwe titel, dan is het wel het vervolg op een eerder groot succes. Netflix neemt langzaam maar zeker een prominente plek in in de filmwereld. Niet langer alleen als verzamelpunt voor kijkvermaak, maar ook als producent van bijzonder populair werk. Maar, Netflix houdt de focus breder dan de eigen fabriek en komt regelmatig met aanvullingen van buitenaf. In dit geval met deze vijf klassiekers die stuk voor stuk een prominente plek hebben binnen de toplijsten in de filmindustrie.

The Shawshank Redemption

Voor velen de beste film ooit gemaakt. De film is al een kwart eeuw oud (ja, zo lang is 1994 al geleden) en staat op nummer 1 in de top 250 van IMDb. De film gaat over gevangenen in de Shawshank gevangenis. De bewakers zijn corrupt en veel van de gedetineerden doen een poging te ontsnappen. De film is een bijzondere mix van strijd naar macht, verbroedering en aanvechten van het onrecht. Vanaf nu staat deze film op Netflix en ondanks dat hij wat ouder is, is het absoluut een film die je gezien moet hebben.

The Da Vinci Code

Mocht deze titel je niet bekend in de oren klinken dan heb je flink onder een steen geleefd. De film, gebaseerd op het wereldberoemde boek van Dan Brown, vertelt het verhaal van Professor Robert Langdon, die wordt benaderd door de kleindochter van een vermoorde museumbewaarder. Haar opa heeft aanwijzingen achtergelaten en samen met de professor gaat zij op zoek naar de waarheid achter deze berichten. Dit is alles behalve zonder gevaar. Voor wie verslaafd is na deel 1 is er goed nieuws: ook het tweede deel staat op Netflix.

The Bourne Identity

In het geval je van plan bent deze film te kijken waarschuwen je meteen: het is bijna onmogelijk om daarna niet meteen door te willen met het tweede en derde deel: The Bourne Supremacy en The Bourne Ultimatum. Goed nieuws, ook die staan voor je op Netflix. In deze films speelt Matt Damon de hoofdrol. Hij speelt een man die gered wordt uit zee en enorm geheugenverlies blijkt te hebben. Hij weet niet wie hij is, maar al snel heeft hij door dat hij wordt opgejaagd. Een strijd tussen hem en zijn achtervolgers breekt los en levert een spannende en vooral tijdloze film op. Een must-see voor alle actieliefhebbers.