Other

We kunnen ons opmaken voor één van de heetste zomers ooit

heetste zomer ooit

Na weken van regenachtig weer heeft de zon zich ein-de-lijk weer laten zien. De komende tijd gaat die zon gelukkig ook nog niet weg. Volgens Weer.nl kunnen we ons zelfs gaan opmaken voor één van de heetste zomers ooit. Beter nieuws ga je vandaag niet krijgen.

Misschien één van de heetste zomers ooit

We kunnen waarschijnlijk deze zomer toch wel weer voorzichtig op vakantie naar het buitenland. Maar dat hoef eigenlijk helemaal niet. Volgens de weervoorspellers van Weer.nl wordt het in juni en juli prachtig weer in Nederland. Zet je zwembad dus maar in de achtertuin en sla de zonnebrand maar in.

Dezelfde voortekenen als in 1995, 2006 en 2018

Volgens Weer.nl wordt aankomende zomer vergelijkbaar met die van 1995, 2006 en 2018. Toen lag de gemiddelde temperatuur boven de 18 graden. Tijdens die hete zomers was er sprake van een combinatie tussen hogedrukgebieden in de Azoren en een sterk lagedrukgebied in de zeeën tussen Groenland en IJsland. Volgens de meteorologen zien we dit verschijnsel deze zomer ook. Dat betekent dus dat het misschien één van de heetste zomers ooit kan worden.

We kregen de ene na de andere hittegolf. De zomer van 2006 kende twee hittegolven, waarvan eentje maar liefst 16 dagen duurde. Met een gemiddelde temperatuur van 22,3 graden was het toen de warmste juli ooit gemeten.

Na zonneschijn komt regen…

Nederland zou Nederland niet zijn als er geen addertje onder het gras zou zitten. Waar het in juni en juli waarschijnlijk prachtig weer wordt, staat er in augustus veel regen op ons te wachten. Het weer van de afgelopen maanden lijkt zich tegen die tijd weer herpakt te hebben. Misschien is het een aanrader om in augustus het vliegtuig naar Portugal, Mallorca of Griekenland te pakken.

Al met al kunnen we deze zomer dus niet klagen. Hopelijk genieten we van een prachtig EK in de gloeiende zon met een biertje in de hand, heerlijk!