Cars & Bikes

Is de 2020 Ford Transit avontuurlijk genoeg voor je vriendengroep?

2020 Ford Transit Gewoonvoorhem

Laten we eerlijk zijn, een busje is overal goed voor! Of het nu om goederen of mensen gaat, achter vervoer staat er altijd een groen vinkje. Voor zowel werk, zorg of (verre) reizen leent zo’n lang gevaarte zich nu eenmaal prima. Hoewel dit over het algemeen geen Rocket science is, gaat dit wel op voor de 2020 Ford Transit. Ford heeft het namelijk weer voor elkaar gekregen om zich voor het veertigste jaar op rij tot marktleider te kronen. Met offroad-mogelijkheden en al, check de AWD-versie van hun Transit-bus maar:

2020 Ford Transit

Offroad mogelijkheden? Yup, voor het eerst in de geschiedenis wordt de legendarische bus geleverd met een 4 × 4-aandrijfsysteem. Ford snapt natuurlijk ook wel dat alleen een aandrijving geen verschil maakt. Daarom wijzen ze je maar al te graag op de twee nieuwe motoropties: een 2,0-liter EcoBlue bi-turbo I4-dieselmotor en een 3,5-liter PFDi V6-gasversie. In beide gevallen genoeg reden om voor een 10-traps automaat. Hier stopt de versoepeling echter nog niet, want de bestuurder kan ook beroep doen op assistentietechnologie, zoals observatie van dode hoeken, trailerdekking en kruispuntverkeerswaarschuwingen.

Voor 36.000 dollars nodigt dit behoorlijk uit voor een uitstapje met je maten, niet? Denk aan al die ruimte die jij en je maten hebben als je op weg bent naar een festival of vakantieoord op rijafstand. Zoals je aan de foto’s kunt afleiden heb je dan ook te kiezen uit twee modellen: Passenger en Cargo. Wij zouden het wel weten! Zeker omdat jij je met een laadgewicht van 5000 kg en plek voor vijf op de twee achterbanken nergens zorgen om hoeft te maken. Nog niet overtuigd? Lees hier verder.