Cars & Bikes

De Ford Shelby Mustang GT500 keert terug en grootser dan ooit tevoren

2020 Ford Shelby Mustang GT500 Gewoonvoorhem

Dat gebrul van een Amerikaanse muscle car, ja daar houden wij wel van. En als we het dan hebben over schitterende Amerikaanse muscle cars, dan drijven de namen Ford en Shelby toch wel direct naar boven. Twee namen die in combinatie hun strepen ruimschoots hebben behaald. Samen hebben zij al veel successen geboekt en nu nadert er weer een succes, nu de Shelby Mustang GT500 een triomfantelijke terugkeer zal maken.

2020 Shelby Mustang GT500

De iconische pony car krijgt een flinke evolutie met hun 2020 model. Het is de meest indrukwekkende en krachtigste straat-legale Ford ooit gebouwd. Dit komt voornamelijk door het feit dat er een 700+ pk supercharged 5.2-liter v8 motor onder de kap zit verstopt. Hiermee tikt deze bolide de 100 km/h aan in slechts drie seconden.

Uiteraard is dat niet de enige baanbrekende verandering, waardoor jij nu al begint te watertanden. Dit model komt namelijk ook gepakt met de high-tech Ford Performance rijmodi, de chassis is race-afgestemd en er is een aerodynamisch ontwerp dat de downforce en warmtebeheer verbetert. En dat wil nog niks zeggen over het afgestemde, verbonden interieur. Enkel het beste van het beste voor dit nieuwe straat-legale monster. Voor nu zijn de prijzen en releasedatum helaas nog onbekend.

Watch on YouTube

Bron: HiConsumption