Cars & Bikes

De 1014 pk van deze 2019 Yenko Camaro Stage II zijn vast genoeg voor je

2019 Yenko Stage II Chevy Camaro

Wanneer je de allerbeste Camaro onder je derrière hebben wil, schijnt het dat je bij Yenko moet zijn! Don Yenko en consorten hebben in het verleden al meerdere mijlpalen verbrijzeld en doen nu opnieuw een poging met de 2019 Yenko Stage II Chevy Camaro – het laatste stukje bewijs dat er echt geen concurrentie is die de Yenko bij kan houden.

Yenko Camaro

Helaas moest Don zelf het leven laten in 1987, maar na een moeilijke periode is de naam Yenko weer helemaal back on track! Dankzij Specialty Vehicle Engineering kan de Camaro uit 2019 nu zijn spierballen tonen met maar liefst 1014 pk – dit is maar liefst 365 pk meer dan de standaard ZL1! Allemaal dankzij de supercharged, op maat gemaakte 416 C.I.D. LT-1 motor die SVE onder de motorkap propte.

Voor degenen die baat hebben bij iets meer controle kunnen instappen bij het Stage 1-model met 847 pk. Ook in deze vind je gewoon een standaard handgeschakelde zesversnellingsbak of, indien gewenst, automatisch. Het geluk bij de aanschaffing van deze musclecar vereist wel een strakke timing, want er worden slechts 25 exemplaren per fase (1 & 2) gemaakt! Als je import, heffingen bijtelling niet meereken betaal je in Amerika $ 66.995 voor de Fase 2, exclusief de USD $ 44.995 die je moet betalen om de SS 1LE-basis op te halen.

Bron: Man of Many