Cars & Bikes

BMW breidt in juni de stal uit met de 2019 BMW M5 Competition

Het F10-model heeft alweer een aantal dienstjaren erop zitten en dus is het aan de nieuwe 5-serie (F90) om een waardige vervanger te vormen voor die 5-serie. Daar heeft BMW nu officieel de ‘Competition‘-versie aan toegevoegd en het resultaat mag er wezen. BMW heeft een uitzonderlijke M5 weten te creëren en het mooiste is dat deze volgende maand al te betellen is.

BMW M5 Competition

De BMW M5 Competition is wat ons betreft in de running voor gezinsauto van het jaar. Waar we uiteraard ook graag kijken naar de Audi RS6, is deze gloednieuwe M5 Competition ook zeker geen doorn in het oog. Toch blijft het feit dat de RS6 wat meer een ‘familie uitstraling’ heeft, iets waar we de M5 Competition zeker niet van kunnen beschuldigen.

Uit stilstand binnen 3,3 seconden op de 100 km/u

Omdat men in Beieren toch het idee had dat ‘slechts’ 600pk niet zou overtuigen, besloten ze een ‘Competition’-versie aan hun standaard BMW M5 gamma toe te voegen. Het resultaat is dat je nu de beschikking hebt over een Beemer met maar liefst 625 paarden en een 0-100km/u sprint van 3,3 seconden. Met de 4,4-liter biturbo V8 in het vooronder weet je zeker dat je nekharen rechtovereind gaan staan zodra je het gas intrapt. Tel daar een speciaal onderstel en een geheel nieuw uitlaatsysteem bij op en je hebt een serieuze bak onder je kont.

De BMW M5 Competition zal vanaf juni in deze specificatie beschikbaar zijn. Voor deze uitvoering zul je wel even in de buidel moeten tasten. Het Competition-pakket heeft een meerprijs van €9.151. Bovenop de standaardprijs voor een BMW M5. Welke toch al niet goedkoop is: €161.500. Tja als je toch bezig bent, dan maar het hele pakket zullen we maar zeggen.