Cars & Bikes

Aanschouw hier de gruwelijke 2018 Porsche 911 RSR Le Mans racewagens

Wij mannen vinden snelheid heerlijk. Of dat nu gaat om het gaspedaal wat extra intrappen, achtbanen of een Vespa sprint met je maten, we zijn dol op de kick. Een bedrijf wat zich in dat gevoel kan verplaatsen en het ook nog eens geweldige wagens creëert is natuurlijk Porsche.

Watch on YouTube

Racen is altijd al een belangrijk onderdeel van Porsches bestaan geweest; het zit min of meer in het DNA van de autofabrikant. En met zo’n rijke race geschiedenis komen natuurlijk ook verschillende mijlpalen. Dit jaar wordt een ode gebracht aan twee van Porsche z’n meest in het oogspringen en eveneens belangrijke auto’s: twee 911 RSR Le Mans racewagens.

Onder de motor van de 2018 Porsche 911 RSR Le Mans

Mechanisch gezien zijn de auto’s exact hetzelfde, denk aan een motor met zo’n 510-pk, race-klare body en al het andere wat je van een uitmuntende racewagen kunt verwachten. Het verschil zit ‘m in de verf – want waar de eerste auto de “Pink Pig” kleuren van de 917/20 uit 1971 draagt, is de tweede Porsche voorzien van een blauw/witte finish met een rood/gouden streep aan de zijkant – een auto die dateert uit de Rothmans sponsor periode in de jaren 80.

Perfect wagentje om samen met je maat op vakantie te gaan toch? Enige wat je wel nodig hebt is een dakkoffer, dus hup op naar die dakdragerwinkel. 😉

Op 16 juni dit weekend krijg je de kans om twee street demons tegen elkaar te zien racen tijdens de 24 uur van Le Mans. Check de 2018 Porsche 911s hieronder: