Cars & Bikes

Geduchte concurrentie in de Italiaanse autowereld na lancering van de 2018 ATS GT

2018 ATS GT lancering gewoonvoorhem 1

Italiaanse bolides zijn qua design misschien wel de mooiste auto’s op de weg. Ferrari en Lamborghini zijn dan de eerste namen die in je op komen. Maar de lancering van de 2018 GT Automobili Turismo e-Sport mag zich vanaf nu ook in dit rijtje met prachtige Italiaanse bolides voegen.

Automobili Turismo e Sport

Het is niet gek als je nooit van het merk Automobili Turismo e Sport gehoord hebt. Na 50 lange en moeizame jaren komt het merk eindelijk met zijn comeback door de lancering van hun nieuwe sportwagen.

Watch on YouTube

ATS werd opgericht door ex-werknemers van Ferrari, wat een gevolg was van de grote leegloop in de jaren 60. Moeizaam en stroef waren de woorden die het beste konden worden toegekend aan ATS. Het doel was om Ferrari te verslaan op zowel de weg als in de Formule 1, maar tevergeefs. Vorig jaar kregen we al te horen dat het merk herboren was en dat ze bezig waren met een comeback door middel van de 2018 ATS GT.

2018 ATS GT

Naast dat het een schitterende bolide is zit er ook een flink beest in verscholen. Naar zeggen is de chassis gemaakt van de beste carbonvezels en beschikt het over de beste aandrijflijn die op de markt te verkrijgen is. De flinke twin-turbo V8 motor zorgt daarnaast voor een keurige 730 tot 830 pk, die geheel aan te passen is naar je eigen voorkeur. Dankzij de aangepaste met de hand gelaste titanium drie-demper Sistema-Trio kan jij de bolide aanpassen aan de gewenste rijstijl. Wil je even flink scheuren kies je voor de circuit optie, maar moet jij even rustig je zoontje naar school brengen kan je kiezen voor de dagelijkse rij-optie. Er worden slechts 12 van deze bolides uitgebracht, dus mocht je interesse hebben moet je er snel bij zijn. Een unieke wagen die zich richt op heerlijk comfort, voor zowel lange als korte tripjes. Je zou zelfs je naam in het stuur kunnen laten ingraveren.