Vetverbranding, we willen het allemaal. Althans, de meeste van ons. Onlangs bleek overigens uit dit onderzoek dat een buikje helemaal niet zo slecht is. Ondanks dat vinden veel mannen het toch wel prettig om een afgetraind lichaam te hebben #summerready. In de huidige tijd, waarin we allemaal enorm druk zijn met werken en het onderhouden van ons sociale leven, is het vaak lastig om een regelmatig sport ritme op te bouwen. Herken jij dit en wil jij toch een strak lichaam, maar hier niet te veel tijd aan spenderen? Doe dan deze 20 minuten killer workout!

De workout

De workout heet ‘The Kettlebell to Hell’s Bell Routine For Fat Loss’. Het enige wat je nodig hebt is een kettlebell met een gewicht van 12, 16 of 20 kilogram. Slechts 20 minuten ben je bezig en het doel is cardiovasculaire uithoudingsvermogen-, spieruithouding trainen en vet verbranden.

Deel 1:

Set 1:10 swings en 4 goblet squats

Set 2: 20 swings en 6 goblet squats

Set 3: 30 swings en 8 goblet squats

Zorg dat je geen pauze neemt tussendoor. Na elke set heb je een minuut rust en probeer zoveel mogelijk rondes te maken binnen 10 minuten.

Deel 2:

Set 1: 5 kettlebell snatches met één hand

Set 2: 10 sit ups

Probeer ook hier zoveel mogelijk rondjes te maken binnen 10 minuten. Hier heb je na elke twee sets een minuut rust.

Het doel van deze workout is om van de traditionele cardio workout af te stappen en je te focussen op metabolische conditie. De kettlebell is de perfecte tool om zowel je lichaam als je geest te trainen. Ondanks je drukke schema heb je vast wel 20 minuten de tijd om deze korte workout te doen. Succes!

Bron: Mensxp