Cars & Bikes

Deze Ford Mustang was speciaal voor Henry Ford II gemaakt

1966 Ford Mustang

Mustangs over het algemeen snelle sportieve auto’s die men linkt aan Amerikanen. Dat is ook niet zo gek, gezien het feit dat de auto daar geboren is. Niet elke Mustang is hetzelfde, de ene is net wat specialer dan de andere. Daarom kan je nu de 1966 Ford Mustang van Henry Ford kopen, als je het hoogste bod uitbrengt tenminste…

1966 Ford Mustang van Henry Ford II

Ford is niet alleen in Amerika groot, maar het merk is wereldwijd bekend. Dat heeft het merk deels te danken aan de klassieke Ford Mustang. Voor Henry Ford II, de kleinzoon van de oprichter van het automerk, werd ooit een speciale Mustang gemaakt. En deze bijzondere 1966 Ford Mustang wordt nu geveild. De auto staat al een groot deel van zijn leven in Frankrijk, dus nu wordt het tijd voor een nieuwe eigenaar.

De auto is nog in topconditie. De 1966 Ford Mustang is voorzien van een mooie zwarte lak en een wit dak, dat eraf kan worden gehaald. Deze dikke bolide is namelijk een cabriolet. Zoals je bij een Mustang verwacht zit er een grote motor onder de motorkap. De auto is dan ook voorzien van een echte ouderwetse 4.7-liter V8, die de auto voorziet van 271 pk. Dat betekent dat je met deze auto nog heel wat moderne auto’s voorbij kunt scheuren. De auto is nog compleet origineel zoals hij voor Henry Ford II bedoeld was, dus je haalt met deze auto ook een stukje nostalgie en een mooi verhaal in huis.

‘Henry Ford touch’

Aangezien de Mustang bedoeld voor een van de hoge piefen van Ford werd gemaakt, moest de wagen wel een beetje worden opgeleukt. Daarom is de auto voorzien van een stuur, gordels en sleutels met de initialen ‘HF II’ erop. Dit maakt de auto toch net een stukje specialer. Mocht je dus een echte Mustang-liefhebber zijn en geld over hebben, dan kan je deze 1966 Ford Mustang niet aan je voorbij laten gaan.