Cars & Bikes

Dit is één van de zeldzaamste 1966 Ferrari 275 GTB/6C ooit

Ferrari 275 GTB 6C Gewoonvoorhem

Klassieke auto’s klinkt als muziek in de oren. We krijgen er simpelweg nooit genoeg van. De Ferrari 275 GTB stond bekend als dé ultieme Italiaanse auto voor de weg en werd daarmee in één klap direct een klassieker. De eerste van de acht geproduceerde zal 6 februari geveild worden voor een bedrag van minimaal 3.000.000 dollar.

Ferrari 275 GTB/6C

Deze bolide kwam uit in 1964 en was tevens de eerste Ferrari-productieauto met een onafhankelijke achtervering en een koppeling en differentieel ineen. De transmissie is over de achterwielen gemonteerd, zodat er een optimaal gewichtsbalans ontstond. De 275 GTB heeft in zijn levensloop een behoorlijk scala aan garage upgrades gehad. De meest opvallende garagebeurt was in 1966. Hier kreeg de bolide een herziene V12 die de pk’tjes van deze wagen van 260 naar 300 opkrikte.

Deze Ferrari 275 GTB/6C is één van de zeldzaamste GTB’s ooit gemaakt. Het is één van de acht legeringslichamen met een compleet andere carrosserie dan de productieversie. Er werd een koppelbuis toegevoegd samen met zes Weber carburateurs, waardoor deze schoonheid nu meer dan 320 pk levert. Het is de eerste van de acht gebouwde Ferrari’s. Hij was 36 jaar lang in het bezit bij de familie van de oorspronkelijke eigenaar. De vlekkeloze restauraties, de origineel genummerde onderdelen en de originele fabriekskleur maken dit één van de meest gewilde 275 GTB’s ooit.

Bron: Uncrate