Cars & Bikes

De iconische 1956 Ferrari 290 MM Scaglietti gaat onder de hamer

Ferrari 290 MM gewoonvoorhem

Talk about classics! Dit is een Ferrari die voor eeuwig in de geschiedenis boeken van Ferrari staat geschreven. We hebben het natuurlijk over de iconische Ferrari 290 MM. Dit was dé wagen waarmee Ferrari zijn intrede in sportwagenraces in Europa en de Verenigde-Staten deed.

Ferrari 290 MM

Deze Ferrari is meer dan simpelweg een klassieke sportwagen. Het was hét begin voor Ferrari binnen de sportwagenraces. Er zijn slechts 4 van deze schitterende wagens gemaakt. Die bereden zijn door enkel de beste coureurs van die tijd zoals Juan Manuel Fangio, Phil Hill en Sir Stirling Moss. Deze 290 MM is de vierde van de vier en begon zijn carrière op de 1956 Mille Miglia waar het een keurige 2e plek bemachtigde. Sir Stirling Moss reed deze wagen in de competitie van 1957 waar het de Atlantische Oceaan moest oversteken om tot 1961 in Amerika te rijden.

In de 1957 12 uur van Sebring reed de wagen voor het laatst als officiële Ferrari-fabrieksauto. Na dat jaar stak de wagen de Atlantische Oceaan over. De wagen betekent veel voor Ferrari en wordt daarom gerenoveerd en gedocumenteerd tot hoe deze 290 MM de fabriek Ferrari Classiche in Italië verliet. Geen enkele klassieke Ferrari is goedkoop, maar dankzij de geschiedenis van deze 290 MM kan dit nog wel eens record veiling worden.

Bron: RM Sotheby