Het nieuwe voetbalseizoen staat op het punt van beginnen. Na een lange stop door corona mogen de spelers weer het veld op. Het zal even wennen zijn, de lege stadions en geen gejuich na een goal, maar dat mag de pret niet drukken. Er komen in het nieuwe seizoen natuurlijk weer verschillende internationale spelers voorbij op je beeldscherm. Sommigen hebben best een bijzondere naam, daarom hebben wij 10 spelers met lastige voetbalnamen voor jou op een rijtje gezet. Probeer dit maar eens uit te spreken.

Lastige voetbalnamen

Om jou op te warmen voor het nieuwe seizoen hebben we een aantal onmogelijk uit te spreken namen op een rijtje gezet, de een nog ingewikkelder dan de ander. Wanneer jij ze allemaal onder de knie hebt, ben je klaar om al het voetbal van de verschillende Europese top competities te bekijken. Dit zijn 10 lastige voetbalnamen die je niet in één keer uit je mond krijgt.

1. Jakub Blaszczykowski

Jahkuup Blas-sie-kow-skie

De speler die in de afgelopen seizoenen voor Borussia Dortmund speelde, is nu weer terug verhuisd naar zijn land van herkomst. Hij speelt nu bij een club uit de Poolse Eredivisie. Misschien is zijn lastige voetbalnaam daar beter uit te spreken.

View this post on Instagram

Ostatnia prosta. Pracujemy! ⚽️👀

A post shared by Kuba Błaszczykowski Official (@kuba.blaszczykowski) on

2. Siphiwe Tshabalala

Sip-hie-wee shjaa-ba-laa-laa

Wie kent hem nog? Deze speler maakte het openingsdoelpunt tijdens het WK 2010 voor Zuid-Afrika en danste er daarna op los met zijn teamgenoten. Mede door zijn plek in de lijst met lastige voetbalnamen is deze man een icoon geworden.

View this post on Instagram

The Dance🇿🇦❤️🙏🏾2010

A post shared by Siphiwe Tshabalala (@siphiweshabba) on

3. Sokratis Papastathopoulos

Sookraties Papa-sta-to-poe-los

Deze Griekse centrale verdediger heeft ook een aantal jaar bij Borussia Dortmund gespeeld en is nu de defensieve sterkhouder van Arsenal.

View this post on Instagram

Back to Emirates ❤️💪🏻💪🏻 @Arsenal

A post shared by Sokratis Papastathopoulos (@sokratispapa.official) on

4. Alireza Jahanbakhsh

Aali-reza Ja-han-baksh

De oud speler van NEC en AZ verkaste 2 seizoenen geleden naar het Engelse Brighton, waar hij nog niet veel aan spelen toe komt. Er wordt nu zelfs gespeculeerd over een terugkeer naar de Eredivisie. Zijn naam behoort in ieder geval tot de lijst met lastige voetbalnamen.

5. César Azpilicueta

Seezar Azpi-li-ku-wee-taa

Een van ’s werelds beste verdedigers speelt al jarenlang achterin bij Chelsea, maar hij heeft zeker niet de makkelijkste naam. Je kan oprecht zeggen dat hij ook tussen de lastige voetbalnamen behoord.

6. Pierre-Emerick Aubameyang

Pie-yerr Emmriek Auba-muh-yang

Deze sterspeler van Arsenal is al jarenlang een goalgetter en een tongbreker voor verschillende commentatoren en voetballiefhebbers.

7. Henrik Mkhitaryan

Henriek Miki-taari-jan

Je zou zeggen dat Borussia Dortmund en Arsenal iets met lastige voetbalnamen hebben… Deze speler heeft ook voor beide clubs gespeeld, maar Mkhitaryan speelt nu voor AS Roma in Italië.

8. Wojiech Szczesny

Woj-tjek tjess-nie

En daar hebben we nog een oud speler van Arsenal. Szczesny is een aantal jaar geleden vertrokken uit Londen. Hij is nu eerste keeper bij topclub Juventus.

9. Sime Vrsaljko

Tssimme Fr-sal-juh-ko

Deze rechtsback heeft een achternaam waar je ‘u’ tegen zegt. Hij speelde 1 seizoen voor Inter Milan, maar is zonder groot succes teruggekeerd naar Atlético Madrid.

10. Robert Lewandowski

Robert Lee-wan-doww-skie

We sluiten af met een van de beste spelers ter wereld. Deze wereldspits van Bayern München scoorde afgelopen seizoen maar liefst 55 keer voor de Duitse kampioen en had dan ook een heel groot aandeel aan de gewonnen Champions League. Maar ook met zijn naam verdient hij een plek in de lijst met lastige voetbalnamen.

Is het jou gelukt om ze allemaal goed uit te spreken?

Kan je echt niet wachten tot het nieuwe seizoen? Kijk dan hier naar verschillende voetbaldocumentaires om je nog meer in de stemming te brengen.