Entertainment

Dit zijn de 10 rijkste sporters op dit moment

rijkste sporters

Er gaat enorm veel geld rond als het gaat om topsport. Maar wie zijn nou eigenlijk de tien rijkste sporters op dit moment? Dit zijn volgens het tijdschrift Forbes de tien rijkste sporters.

De 10 rijkste sporters

Zakenblad Forbes heeft een lijst gemaakt van de sporters met het hoogste vermogen. Bij elkaar verdiende deze groep meer dan 990 miljoen dollar in slechts twaalf maanden, volgens schattingen van Forbes. Bekijk de lijst van de tien rijkste sporters op dit moment hieronder:

10. Giannis Antetokounmpo ($ 80,9 miljoen)

Giannis Antetokounmpo is het enige lid in de lijst van de tien rijkste sporters die nog in zijn twintiger jaren is. De tweevoudige MVP van de Milwaukee Bucks tekende in december 2020 een vijfjarig contract van maar liefst 228 miljoen dollar, het grootste contract van de NBA tot nu toe qua totale waarde. Daarnaast is hij druk aan het investeren en heeft ook een licentieovereenkomst getekend met NFT-platform NFTSTAR.

View post on Instagram
 

9. Tom Brady ($ 83,9 miljoen)

Geen enkele speler in de geschiedenis van de NFL heeft zoveel kampioenschappen op zijn naam staan als quarterback Tom Brady. De aanvaller kondigde in februari, na een krankzinnig succesvolle carrière zijn afscheid aan bij de New England Patriots, maar in 2020 voegde hij zich bij de Tampa Bay Buckaneers, waarmee hij 2021 de Super Bowl binnensleepte. Daar verdiende hij zo’n 31,9 miljoen dollar mee. En wanneer het eindelijk tijd is om definitief te stoppen, heeft Brady al zijn volgende lucratieve optreden op de planning staan: een rol als commentator bij Fox Sports.

8. Canelo Alvarez ($ 90 miljoen)

Canelo Alvarez is de beste verdienende bokser op de lijst van rijkste sporters en verdiende meer dan 40 miljoen dollar met zijn twee pay-per-view-gevechten afgelopen mei en november. Ook buiten de ring heeft Alvarez het goed voor elkaar. Zo heeft hij een samenwerking met Hennessy en bezit hij een taco-restaurant in zijn geboorteland Mexico.

View post on Instagram
 

7. Roger Federer ($ 90,7 miljoen)

Door blessures moet Roger Federer nog terugkeren naar de tennisbaan in 2022. Dat maakt niks uit voor de voormalige nummer 1-speler Hij werkt samen met grote merken als Uniqlo en Rolex en verdient daar ongelofelijk veel geld mee. Daarnaast investeerde de tennisser in 2019 ook in het snelgroeiende Zwitserse schoenenmerk On.

6. Kevin Durant ($ 92,1 miljoen)

Ook Brooklyn Nets-ster Kevin Durant  staat in het rijtje van rijkste sporters. Hij verdient ongeveer 28 miljoen per jaar met een samenwerking met Nike. Daarnaast sloot hij deals met Coinbase, NBA Top Shot en Weedmaps. NFT-platform OpenSea en digitale fitness-startup Future behoren tot zijn nieuwste investeringen. Het levert hem een 6de plek op in het lijstje, van rijkste sporters ter wereld.

View post on Instagram
 

5. Stephen Curry ($ 92,8 miljoen)

Geen enkele NBA-speler verdiende dit seizoen meer aan salaris dan Stephen Curry, nadat hij afgelopen augustus een verlenging van vier jaar van 215 miljoen dollar had ondertekend. Hij gaat komend seizoen ongeveer 48 miljoen dollar verdienen op het veld. Verder tekende Curry’s productiebedrijf genaamd Unanimous Media in september een ontwikkelingsovereenkomst met Comcast NBCUniversal.

4. Neymar ($ 95 miljoen)

Neymar maakte in november alweer zijn 400e doelpunt in zijn carrière. Buiten het veld gaat het ook lekker. Zo heeft hij een aantal lucratieve samenwerkingen, waaronder Puma en Red Bull. Verder is hij het gezicht van een nieuwe Netflix-documentaireserie, Neymar: The Perfect Chaos. Ook hij duikt in de wereld van NFT’s. In november tekende hij bij het platform NFTSTAR en besteedde de voetballer in januari voor meer dan 1 miljoen dollar aan twee Bored Ape Yacht Club NFT’s op één dag.

View post on Instagram
 

3. Cristiano Ronaldo ($115 miljoen)

Cristiano Ronaldo heeft met zijn team een teleurstellend seizoen achter de rug. Toch gaat het financieel best lekker. Een groot deel van Ronaldo’s vermogen komt van zijn enorme bereik op sociale media. Zo heeft hij bij elkaar zo’n 690 miljoen volgers op Instagram, Facebook en Twitter. Hierdoor kan de aanvaller ongelofelijk hoge tarieven eisen van sponsors als Nike, Herbalife en Clear shampoo. Daarnaast is hij investeerder in diverse Tatel-restaurants, waaronder een nieuwe locatie in Beverly Hills en is Ronaldo het gezicht van ZujuGP. Dit is een toekomstige app die een digitale voetbalgemeenschap wil worden.

2. Lebron James ($ 121,2 miljoen)

De Los Angeles Lakers van LeBron James misten de play-offs dit seizoen, maar buiten het veld ging het financieel voor de wind. Zo speelde hij vorig jaar in de film Space Jam: A New Legacy en verplaatste hij zijn talkshow The Shop van HBO naar YouTube. In oktober verkocht hij een aanzienlijk minderheidsbelang in SpringHill voor een waardering van ongeveer 725 miljoen dollar. Dit is het productiebedrijf achter beide projecten. Daarnaast is de basketballer druk aan het investeren. Zo stak hij geld in het thuisgymnastiekbedrijf Tonal en StatusPRO. Dit is een sporttech-startup die virtual reality-trainingsproducten maakt.

View post on Instagram
 

1. Lionel Messi ($ 130 miljoen)

De absolute nummer 1 van de rijkste sporters op dit moment is niemand minder dan Lionel Messi. De 34-jarige aanvaller haalt zijn inkomsten uit zijn monstersalaris bij Paris Saint-Germain, ongeveer 75 miljoen dollar en uit reclame-inkomsten. Daarnaast sloot de superster van PSG een miljoenendeal met het cryptobedrijf Socios.com. Lionel Messi stond in 2019 ook al bovenaan de lijst van Forbes. Vorig jaar moest hij MMA-ster Conor McGregor laten voorgaan. Hij staat dit jaar niet in de top 10.

View post on Instagram