Een betrouwbare SUV is soms alles wat je nodig hebt, coole looks, kracht en vooral veel ruimte. Als je dan een SUV koopt wil je niet dat hij er bij de simpelste ritjes mee ophoudt, daarom hebben wij een lijstje van de 10 meest betrouwbare SUV van dit moment.

Meest betrouwbare SUV’s

Soms wil je gewoon een wat grotere sterkere auto in plaats van zo’n kleine hot hatchback. SUV’s zijn dan een fantastische keus, vaak komen ze ook nog met een stoer uiterlijk en meer dan voldoende kracht om je van je behoefte te voorzien. Toch heeft elke auto zo zijn unieke problemen, heel vervelend allemaal, maar je wil niet ineens ergens stranden. Daarom is het belangrijk een betrouwbare auto te hebben. Dus zetten wij de 10 meest betrouwbare SUV-auto’s op een rijtje met hun enige problemen.

10. Volkswagen T-Roc

Had af en toe wat problemen met de motorelektronica. Het scheelt dat Volkswagen de reparaties snel uitvoert, want de T-Roc staat gemiddeld maar zo’n één dag bij de garage. Gelukkig vallen de meeste van deze reparaties nog onder de garantieperiode, dus kost het ook niet al te veel. Een betrouwbare SUV die (mocht het dan toch nodig zijn) snel gerepareerd kan worden.

betrouwbare SUV

9. Skoda Kodiaq

De Kodiaq staat gemiddeld één week lang bij de garage, zonde, maar waar. Ondanks de langere reparatie tijd is dit een erg betrouwbare SUV. Helaas (als hij problemen heeft), is dit hetzelfde als bij de T-Roc, problemen met de elektronica. Gelukkig vallen de meeste problemen onder de garantie en is dit niet heel vaak het geval.

betrouwbare SUV

8. Mazda CX-5

Een andere betrouwbare SUV is de Mazda CX-5. De CX-5 doet het wel beter dan de andere wagens, want ondanks enkele problemen, de auto kan zich nog goed redden en door blijven rijden tot een eventueel stop bij de garage

betrouwbare SUV

7. Porsche Macan

Het is misschien wel de droom auto van elke man, een Porsche. Om specifiek te zijn hebben we het nu even over de betrouwbare SUV, de Macan. Dan hebben we nu eindelijk een ander minuscuul probleempje dat af en toe voorkomt. Bij de Macan speelt de versnellingsbak het meest op. De SUV’s krijgen allen een betrouwbaarheidspercentage van 96% of hoger. 80% van de Porsche Macans werd onder garantie gerepareerd, anders kost het je al gauw in de duizenden euro.

betrouwbare SUV

6. Opel Mokka

Jaja, ze zijn weer terug van weg geweest, de elektronicaproblemen. De Opel Mokka kon net zoals de CX-5 gewoon door blijven rijden terwijl hij deze problemen had, knap staaltje werk dus. Gewoon lekker door banjeren terwijl er iets niet klopt, dat is de soort betrouwbare SUV waar we naar op zoek zijn.

betrouwbare SUV

5. Ford Kuga

De Kuga had af en toe wat carrosserie problemen, niets ernstigs gelukkig, want ook met deze betrouwbare SUV kon je gewoon door blijven rijden. Wat voor carrosserie problemen er waren wordt niet specifiek verteld, maar je kan er vanuit gaan dat het niets ernstigs is als je gewoon kan blijven rijden in een auto met een betrouwbaarheidspercentage van 96 of hoger.

betrouwbare SUV

4. Skoda Karoq

Zo te zien bouwt Skoda wel erg betrouwbare SUV’s, want dit is al de tweede op de lijst. Helaas weer met dezelfde problemen. 4 procent van alle Karoq auto’s had deze elektriciteitsproblemen. Binnen 5 dagen wisten de monteurs deze problemen keer op keer op te lossen.

betrouwbare SUV

3. Mazda CX-3

Evenals Skoda doet Mazda het dus ook erg goed, de tweede keer dat ze op de lijst staan met een auto uit dezelfde CX-klasse. Dat kan maar een ding betekenen: erg betrouwbare SUV’s. Deze auto had net als de nummer 1 en 2 een betrouwbaarheidspercentage van 98%. Een van de weinige problemen die deze auto had, heeft te maken met het infotainment systeem. In principe dus gewoon iets waarmee je kunt blijven rijden.

betrouwbare SUV

2. BMW X1

Eigenlijk dus gewoon een gedeelde eerste plaats, omdat ook de X1 een betrouwbaarheidspercentage van 98% kreeg. De BMW moest voornamelijk naar de garage omdat er iets mis was met het koelingssysteem. Ondanks dat zal dit dus niet iets zijn waar je vaak last van zult hebben. Dat maakt de BMW X1 een betrouwbare SUV.

betrouwbare SUV

1. Mini Countryman

De Mini Countryman is de meest betrouwbare SUV geworden, de Mini heeft alleen kleine elektronicaproblemen gehad, net als enkele andere. Ook deze auto kreeg een betrouwbaarheidspercentage van 98% Prima SUV dus. Als je nog op zoek bent naar een nieuwe SUV, wil je misschien even goed kijken naar een van deze modellen, ze laten je namelijk niet snel in de steek.

betrouwbare SUV