Other

Met deze nieuwe token krijgen ontwikkelingslanden toegang tot gezondheidszorg, onderwijs en digitaal bankieren

world mobile

Daar is ‘ie dan: de World Mobile Token (WMT) op de Cardano blockchain. Met deze token wil het moederbedrijf een nieuw wereldwijd mobiel netwerk mogelijk maken dat gebouwd is op de principes van sharing economy. Zo krijgen World Mobile Network gebruikers tot digitaal bankieren, gezondheidszorg, digitale identificatie en verschillende onderwijsinstellingen.

Bank toegankelijker maken voor iedereen

Volgens de Wereldbank zijn er momenteel wereldwijd 1,7 miljard volwassenen die geen bank hebben. Waar wij in de westerse wereld digitaal bankieren als vanzelfsprekend beschouwen, ligt dat in andere delen van de wereld heel anders. De meeste traditionele banken hanteren nog een fysiek aanmeldingsproces en vertrouwen op kredietbureaus om de identiteit van klanten te verifiëren. Dit zorgt voor een hoge drempel om bij een bank aan te kloppen. Basisdiensten als het openen van een rekening of het aanvragen van een lening of hypotheek is voor veel bevolkingsgroepen niet eens mogelijk.

Met name in Afrika, waar veel dorpen afgelegen liggen van grote steden, is dit een groot probleem. Maar World Mobile Token wil met zijn nieuwe mobiele netwerk afgelegen regio’s voor het eerst online brengen. Met behulp van Air Nodes wordt de kloof tussen internetgebruikers en de dichtstbijzijnde beschikbare verbindingen overbrugt, terwijl zonnepanelen de batterijen opladen die de node dag en nacht van stroom voorzien.

Watch on YouTube

Groen, groener, groenst

Naast een groene internetverbinding, worden overtollige energiereserves niet zomaar ‘weggegooid’. Deze reststroom wordt opgeslagen en doorverkocht via een app. Ondersteunende diensten als zoetwaterpompen of off-grid stopcontacten worden vervolgens voorzien van deze groene stroom. Met deze werkwijze wil World Mobile Network mensen en communities op een duurzame manier met elkaar verbinden, in Afrika en daarbuiten. Het bedrijf verkoopt betaalbare netwerkknooppunten aan lokale bedrijfseigenaren en implementeert op blockchain gebaseerde digitale ID’s. Op die manier wordt het Afrikaanse continent voorzien van meer economische vrijheid, digitale inclusie, blockchain adoptie en is het continent beter verbonden met het internet.

Wolrd Mobile Network

Het World Mobile Network is op dit moment actief in Oost-Afrika, waar het begint in Tanzania en Kenia. Door het implementeren van het systeem krijgen World Mobile Network gebruikers toegang tot digitaal bankieren, gezondheidszorg, digitale identificatie en verschillende onderwijsinstellingen.

De lancering van onze native utility token op de veelbelovendste blockchain die er is, stuwt onze visie naar een hoger plan,” vertelt Sean Inggs, directeur van World Mobile Token Ltd. “Met WMT krijgen duizenden mensen toegang tot fundamentele diensten als online identificatie, toegang tot onderwijs en bankieren.”

Veertig miljoen dollar

World Mobile Token hoopt om veertig miljoen Amerikaanse dollars op te halen binnen de eerste vijf weken van de openbare verkoop, bovenop de vijf miljoen dollar die het privé al heeft opgehaald. De KYC-applicatie is geopend op 15 juni. Sindsdien kunnen deelnemers hun privé WMT-kluis aanmaken. Aanvragers krijgen bericht wanneer ze zijn goedgekeurd en het hun beurt is om tokens te kopen met ADA, BNB, BTC, DAI of ETH. Deelnemers hebben een Cardano-adres nodig om een aankoop te doen en hebben 24 uur de tijd om een transactie te voltooien.