Wij mannen houden van gadgets, maar er is er maar één waar we echt niet zonder kunnen en dat is onze smartphone. Ben je altijd op zoek naar het beste van het beste, en zoek je niet alleen naar goede specs, maar ook een gelikt design? In de OnePlus 9-serie vind je precies wat je zoekt.

Het belang van een goede smartphone

Laten we eerlijk zijn: er zijn weinig dingen waar we zo slecht zonder kunnen als een smartphone. Het zit verweven door je hele leven. Van een wekker bij het opstaan, tot het bijhouden van je agenda, het navigeren naar locatie en het onderhouden van contact met je vrienden. Maar, het is net zo goed het middel om je mee te vermaken in de lege uren van een dag en de go to als het gaat om het vastleggen van memorabele momenten. Kortom: er is bijna niets waar we onze smartphone níet bij gebruiken.

En laat dat nou iets zijn wat ze bij OnePlus maar al te goed begrijpen. Speciaal voor wie op zoek is naar een indrukwekkend goede smartphone die letterlijk alles in huis heeft, komen zij met de OnePlus 9-serie. We nemen de belangrijkste specs van de nieuwe OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro even met je door.

OnePlus 9-serie

Haarscherpe herinneringen dankzij de indrukwekkende camera’s

Direct de meest opvallende specificatie van de OnePlus 9-serie: de camera, of beter gezegd: camera’s. Dat we vandaag de dag nogal wat foto’s schieten (of ze nou inlijst-waardig zijn of niet) staat vast. De OnePlus 9-serie beschikt over Hasselblad Camera for Mobile, ontwikkeld met de Zweedse camerafabrikant – je raadt het al- Hasselblad.

Voor de Oneplus 9 Pro betekent dit een quad-camerasysteem waarmee foto’s maken makkelijker is dan ooit tevoren. Dankzij de Natural Color Calibration with Hasselblad weten de camera’s als geen ander de natuurgetrouwe kleuren te vangen en om te zetten in beeld. De 9 Pro is uitgerust met vier lenzen. Allereerst een 48-megapixel hoofdcamera met een op maat gemaakte Sony IMX789-sensor. Deze camera wordt vergezeld door een 50-megapixel groothoekcamera die de vervormingen aan de rand van foto’s minimaliseert, hoe chill is dat? Als derde camera vind je de 8-megapixel telelens met 3.3 x zoom en tot slot de monochroomcamera. Indrukwekkend pakket, vind je niet? Aan de camera kan het in ieder geval niet meer liggen, misschien dat jij zelf wel nog baat hebt bij tips  voor het fotograferen met een smartphone-camera. 

OnePlus 9-serie

De OnePlus 9 komt hier verrassend dicht bij: deze mist één camera ten opzichte van de Pro, de telelens. Verder is ook dit toestel bizar goed in staat vast te leggen wat er om je heen gebeurt.

Leuke extra aan de camera’s van de OnePlus 9-serie is het feit dat ze ook op het gebied van video’s bijzonder goed presteren voor een telefoon in deze prijsklasse. De camera filmt in 4K 120 fps, waardoor je helemaal los kunt gaan met toffe effecten en nabewerking. Zo hoeft er geen memorabel moment verloren te gaan.

De OnePlus 9-serie is sneller dan het licht

Oké, op het gebied van de camera moge het duidelijk zijn dat de OnePlus 9-serie koning is van zijn prijsklasse. Maar, er is meer. Beide toestellen zijn voorzien van een Fluid Display 2.0 wat garant staat voor niet alleen haarscherp, maar nog eens razend snel. Met een verversingssnelheid van 120 Hz is scrollen en gamen bijna een futuristische ervaring. Laadtijd? Wat is dat? Haperen? Dat staat niet in het woordenboek van de OnePlus 9-serie.

Maar, dat is niet waar het belang van snelheid stopt. Heerlijk, zo’n snel toestel, maar als hij leeg is heb je er weinig aan. Ook wat dat betreft zijn er geen zorgen: OnePlus has got your back. De OnePlus 9-serie is uitgerust met een 4.500 mAh-batterij, wat betekent dat je je over een tekort aan fuel weinig zorgen hoeft te maken. Bovendien is het opladen ervan een eitje. De OnePlus 9-serie is ook nog eens compatibel met Warp Charge 65T bedraad opladen. Hiermee scoor je een compleet volle batterij in slechts 29 minuten. De OnePlus 9 Pro heeft ook nog eens 50W Wireless Charging, de 9 ondersteunt tot 15 watt Qi draadloos opladen.

Wat betreft internet flikt OnePlus wat we allemaal al hoopten: alle toestellen zijn 5G-ondersteunend en voorzien van de nieuwste chipset van Qualcom. Zo weet je zeker dat je toestel klaar is voor de toekomst.

Met de OnePlus 9-serie schiet je beelden van ongekende klasse

OnePlus

OnePlus 9 Pro Pine Green

Met de OnePlus 9-serie schiet je beelden van ongekende klasse

OnePlus

OnePlus 9 Arctic Sky

Sterk staaltje design

Even een kleine recap. De OnePlus 9-serie is dus allereerst uitgerust met een belachelijk goed camerasysteem en is daarbij ook razendsnel in gebruik en laden. Hiermee zijn er al heel wat belangrijke hokjes voor een goede smartphone afgevinkt, maar OnePlus dendert gewoon nog even door. Next stop: het design, ook niet onbelangrijk.

Van OnePlus weten we al dat ze in staat zijn hun toestellen mooi vorm te geven, we hadden dus ook niet veel anders verwacht van de nieuwe OnePlus 9-serie. En inderdaad, ook voor deze nieuwe reeks hebben ze de spijker op zijn kop geslagen que design. Niet alleen zien ze er modern en strak uit, ze liggen ook nog eens heerlijk in de hand.

De kleuren van de OnePlus 9-serie

Om hem helemaal aan te laten sluiten bij wat jij zoekt kun je zelf kiezen welke kleur het beste bij je past. De OnePlus 9 Pro is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. Zowel Morning Mist als Pine Green en Stellar Black zijn op de natuur geïnspireerde kleuren. Een subtiele verwijzing naar de kunde waarmee de camera’s de kleuren uit de natuur weten te vangen. De OnePlus 9 is verkrijgbaar in Winter Mist, Arctic Sky en Astral Black.

Eenmaal je favoriete kleur gekozen is het goed om te weten dat de Pro-toestellen een IP 68-beoordeling hebben voor water- en stofbestendigheid. Wel zo praktisch, toch?

De prijzen van de OnePlus 9-serie zijn afhankelijk van je toestel- en opslagkeuze. De OnePlus 9 In Astral Black en Arctic Sky 8 GB + 128 GB heeft een adviesprijs van €699. De Astral Black en Winter Mist 12 GB + 256 GB kost je €799.

OnePlus 9-serie

Ga je liever voor de OnePlus 9 Pro, dan kun je reken op een prijs van €899 voor de Morning Mist, Pine Green en Stellar Black-versie met 8 GB + 128 GB. Wil je iets meer opslag, dan kun je kiezen voor de OnePlus 9 Pro in Morning Mist, Pine Green en Stellar Black met 12 Gb +  256 GB. Deze laatste heeft de adviesprijs van €999.

Dan hebben we nog een bijzonder leuke extra die we nog even willen vermelden. De OnePlus 9-serie legt de meest natuurgetrouwe kleuren vast, zodat je jouw True Colors kunt laten zien. Laat OnePlus jouw True Colors zien door je foto’s te delen op jouw Instagram-feed met #TrueColorsNL en tag @OnePlus_BNL. Zo maak je kans om een OnePlus 9 Pro te winnen en een reis om de True Colors in de wereld te ontdekken!

Op zoek naar nog meer informatie over deze indrukwekkende OnePlus 9-serie, check dan de website van OnePlus.