Gear

Dankzij deze handige gadget van Dyson kan jij jouw slaaptijd verbeteren

dyson luchtreiniger

Een goede slaap is essentieel voor elk mens. Het is dan ook erg belangrijk om jouw slaapkwaliteit te waarborgen. Nu zijn er allerlei manieren om dat te doen, maar wist jij dat er een handige gadget is die jouw slaaptijd verbetert? Recent onderzoek heeft uitgewezen dat de Dyson luchtreiniger een positief effect heeft op je slaap.

Onderzoek naar verbeteren slaapkwaliteit

Een aantal knappe koppen van de University of Sussex hebben de koppen bij elkaar gestoken om te ontdekken hoe een mens zijn of haar slaapkwaliteit kan verbeteren. In opdracht van Dyson hebben de wetenschappers een onderzoek uitgevoerd naar het effect van een luchtreiniger op je slaap. Tipje van de sluier: een luchtreiniger heeft een positieve invloed op de slaapkwaliteit.

Toename van totale slaaptijd dankzij Dyson luchtreiniger

Om de voordelen en de impact van een luchtreiniger van Dyson op je slaap in kaart te brengen, hebben de wetenschappers een kleinschalig proof-of-concept-onderzoek uitgevoerd. Bij het onderzoek werden een aantal slapers door een Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehyde vergezeld in hun trip naar dromenland. Alleen stond er tijdens de ene slaapsessie een Dyson luchtreiniger met een werkend HEPA-filter naast het bed staan en tijdens een andere slaapsessie een luchtreiniger met een placebofilter. Zo werden de deelnemers aan beide luchtreinigers blootgesteld.

Wat is het effect van een luchtfilter op slaap?

Wat blijkt nou? Het gebruik van een luchtreiniger met een HEPA-filter wordt in verband gebracht met positieve effecten op je slaap. Zo constateerden de onderzoekers een toename van de totale slaaptijd met gemiddeld twaalf minuten per nacht. Daarnaast bevestigt het onderzoek (opnieuw) de effectiviteit van een Dyson luchtreiniger als het op het verwijderen van verontreinigende stoffen in de lucht aankomt.

Oftewel, met de Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehyde kan jij met een gerust hart gaan slapen. De handige gadget zorgt er namelijk voor dat de lucht in de slaapkamer wordt gereinigd van deeltjesvervuiling afkomstig van matrassen, beddengoedvezels of zelfs knuffels. Deze stofjes kunnen in de lucht vrijkomen als je op het bed gaat zitten of liggen of bijvoorbeeld het dekbed omslaat.

Luchtreiniger van Dyson verbetert het welzijn

Een luchtreiniger van Dyson verbetert niet alleen jouw slaap en luchtkwaliteit, het apparaat verbetert ook jouw welzijn. Een slechte binnenluchtkwaliteit is namelijk in verband gebracht met negatieve gevolgen voor het menselijk welzijn. Een luchtreiniger biedt daarin uitkomst. De gadget verwijdert verontreinigde stoffen uit de lucht en zorgt voor een schone omgeving én een gelukkige huiseigenaar.

Specificaties van de Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehyde

Maar hoe werkt zo’n Dyson luchtreiniger precies? Het HEPA en koolstoffilter van de Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehyde verwijdert maar liefst 99,95 procent van de verontreinigde stoffen zo klein als 0,1 micron. Ter illustratie: dat is een duizendste van een millimeter. Stoffen als allergenen, bacteriën, pollen, schimmelsporen en gassen zijn geen partij voor het technologisch vernuft van Dyson. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat de Dyson luchtreiniger een beperkt deel van jouw kamer reinigt. Door middel van Dyson’s Air Multiplier-technologie wordt gereinigde lucht naar elke hoek van de kamer geprojecteerd. Bovendien kan de machine volledig worden bediend via de MyDyson App en worden geactiveerd met spraakbesturing. Met de app kun je ook realtime de luchtkwaliteit in huis meten. Ook voor koukleumen of warmbloedigen onder ons biedt de Dyson uitkomst. De machine kan namelijk lucht in huis koelen én verwarmen.

In samenwerking met Dyson.