Entertainment

Heb je last van een dipje? Zo kom je er gegarandeerd van af

Mentale issues

We kennen het allemaal: het leven loopt even niet zo gesmeerd, veel dingen zitten tegen en je bevindt je in een soort dagelijkse sleur waar je helemaal niet zo op zit te wachten. Maar hoe kom je nu uit zo'n dip? Wij vertellen je hoe dat gegarandeerd lukt.

It’s all about mentality

Eerst maar eens een lesje psychologie, want uit onderzoek (Waardentheorie van Rokreach) blijkt dat we ons tussen ons 35e en 50e levensjaar het minst happy voelen. Het heeft te maken met het feit dat we tot onze 30e veel nieuwe dingen meemaken, je curve groeit als het ware. Je groeit, leert nieuwe dingen en maakt heel veel mee. De hoogtepunten rijg je aaneen. Je haalt simpelweg alles uit het leven. Dat wordt daarna wat minder. Die curve vlakt op een gegeven moment af, omdat je op een bepaald level komt waarbij je alles al een keer hebt meegemaakt, gezien of ervaren. En daarbij maakt het bijvoorbeeld niets uit wat je op je bankrekening hebt staan.

Watch on YouTube

Daarbij worden ook nog eens de periodes tussen de hoogtepunten langer, waardoor de opwinding eruit gaat. Het is een fenomeen dat we vooral zien bij mensen in de leeftijdsgroep 35 tot 50 jaar. Volgens onderzoek (Is Happiness U-Shaped Everywhere? Age and Subjective Well-being in 132 door David G. Blanchflower, 2020) is het dieptepunt op 47,2 jaar. Pijnlijk, maar geluk heb je zelf in de hand. En daarbij draait het vooral om de mentaliteit.

Winner Man-tality

Want geluk haal je niet uit die nieuwe sportwagen of die kast van de villa, de key zit hem in de mindset, oftewel de Winner Man-tality. In de wereld van de Winner Man is een hoog banksaldo niets meer en niets minder dan slechts een bijzaak. De échte rijkdom zit hem in die mindset, want daarmee worden regels immers vloeibaar en is de pressure off. Het leven wordt zogezegd smooth en easy. En zo is het maar net. Dat Winner Man-gevoel is gewoon heerlijk. Het geeft je een leeftijdloos gevoel, vol met zelfvertrouwen en relativering. Alsof de vrijheid en het zuurstof door je aderen stromen, dat gevoel laat je dingen doen die alleen Winner Man kan doen.

Je hebt geen jackpot nodig om een winnaar, of überhaupt jezelf te zijn. Maar stop niet met dromen, want 120 miljoen… Da’s wel lekker man. Check de site van Eurojackpot voor meer informatie.