Het tijdperk van anonieme ‘achterkamerdealtjes’ in het cryptotraden is voorbij. Vandaag is daar dan eindelijk de release van Concordium, een veilige, transparante, regelbare en duurzame Blockchain én cryptomunt.

Blockchain-bedrijf Concordium

Na drie jaar ontwikkeling is het dan eindelijk zover: Blockchain en cryptocurrency Concordium, de GTU, maken hun Mainnet-debuut. Met deze stap wordt voor het eerst de weg vrij gemaakt voor elke ontwikkelaar of gebruiker om toegang te krijgen tot het Concordium-platform. Het platform onderscheidt zich van andere spelers binnen de branche, omdat ongeziene garanties en transacties nu transparant worden, zonder dat er afbreuk wordt gedaan aan de privacy.

Boost van vertrouwen

Gebruikers van Concordium zijn te identificeren en transacties zijn te traceren. Daarnaast kunnen identiteiten van gebruikers zichtbaar worden gemaakt, maar alleen als dat nodig is. De privacy wordt op die manier gewaarborgd, zonder dat gebruikers in de anonimiteit kunnen verdwijnen. En dat gegeven is hard nodig in een wereld waarin een sommige gebruikers de anonimiteit misbruiken en het vertrouwen in de Blockchaintechnologie ondermijnen. Zie Concordium als een digitale kopie van de ‘echte’ samenleving. Binnen het platform worden regels en wetten nageleefd, wat zorgt voor wederzijds vertrouwen.

Groene toekomst

Een groot kritiekpunt op de crypto-industrie is de duurzaamheid. Grote spelers binnen de branche slurpen energie en daar wordt moeder natuur niet vrolijk van. Ook op dat vlak biedt Concordium de uitkomst. Het Blockchain-bedrijf gebruikt slechts 0,001 procent van de energie die andere toonaangevende cryptovaluta nu nodig hebben. Daarmee zorgt het platform niet alleen voor een veiligere, maar ook een duurzamere toekomst.Concordium

Volledige potentie van Blockchain benutten

Concordium is opgericht door een Zwitserse stichting zonder winstoogmerk en wordt ondersteund door een selecte groep gerespecteerde academici en veteranen uit de industrie. Concordium handelt naar het credo: wereldwijd zakendoen is gebaseerd op regels. Zonder regelgeving ben je als zakenman nergens. Het Blockchain-bedrijf is er dan ook van overtuigd dat het noodzaak is dat de cryptobranche hier zich van bewust moet worden. Met die gedachtegang wordt, volgens het bedrijf, de volledige potentie van Blockchain eerder bereikt.

Investeringen en joint venture

De missie van het Blockchain-bedrijf om meer vertrouwen te creëren in de cryptobranche, zorgt ook voor vertrouwen in het bedrijf zelf. De interesse van investeerders is gewekt. Eerder dit jaar haalde het platform met succes meer dan 41 miljoen dollar op uit particuliere en strategische verkopen, en de meest recente verkoop waardeert het bedrijf op 4,45 miljard dollar. En dat niet alleen: Concordium heeft de handen ineen geslagen met Geely Holding Group (onder andere eigenaar van Ford) om met deze joint venture de Concordium Blockchain-technologie en -service in China te leveren. Geely behoort al ruim 9 jaar tot de Fortune Global 500 met mer dan 120.000 werknemers. Een goede zet dus om deze vertrouwde technologie naar een next level te brengen.

Check hier de website van Concordium