Waarom naar een restaurant toe als je ook een restaurant in huis kunt halen? En nee, dan bedoelen we niet zelf klooien in de keuken, maar een privé-chef die thuis de lekkerste gerechten voor je klaarmaakt. Wij namen de proef op de som en boekten via ChefMaison de Italiaanse sterrenchef Giovanni Nava.

Thuiskok: restaurantgevoel, maar dan in huis

De avond wordt afgetrapt met een heerlijke ‘amuse’: tonijn tartaar met buffelmozzarella-water en kokosnoot. Terwijl de Franse serveerster de gerechtjes én champagne uit serveert, vertelt chef-kok Giovanni Nava in geuren en kleuren de totstandkoming van dit aperitief.  Het is namelijk niet zomaar een ‘visje’; het gerecht doet de Italiaanse grootmeester denken aan de tijd dat hij ging vissen met zijn grootvader. Het verhaal in Italiaans Engels geven de overheerlijke ‘amuse’ – voor zover mogelijk – nog meer smaak. Het mooiste van alles: deze smaaksensatie vindt niet in één of ander chique sterrenrestaurant plaats, maar gewoon in een doodgewone eetkamer ergens in Amsterdam.

Ja, je leest het goed. Giovanni Nava staat niet in de keuken van een Michelin-restaurant, maar bij ons in de keuken te kokkerellen. Deze unieke ervaring is allemaal via ChefMaison tot stand gekomen. Dankzij dit platform kunnen mensen thuis genieten van de beste chef-koks en kun je het échte restaurantgevoel gewoon in huis halen. Van de Italiaanse keuken en sushi tot BBQ en de Franse cuisine – ChefMaison heeft voor ieder wat wils. En ook aan het prijskaartje is gedacht. “We proberen een zo divers mogelijk aanbod te bieden”, vertelt medeoprichter Casper Engelkens over zijn platform. “Je vindt bij ons koks uit een hoger segment en een hogere prijsklasse, maar ook beginnende talenten of hobby-koks die goedkoper zijn. Hierdoor is het dus ook toegankelijk voor een breed publiek.”

Reis door Italië

Ons oog is vandaag gevallen op de Italiaanse cuisine, in het specifiek op de kookkunsten van Giovanni Nava. Het is een eer om deze man in de keuken te hebben staan. De 31-jarige Italiaan heeft voor de grootste sterren, waaronder NBA-speler Jimmy Butler, gekookt. Saillant detail: de beste man is oud-Formule 3-coureur. In de keuken vindt hij dezelfde adrenaline als op het asfalt. “Je werkt met je handen en hersenen. Je moet constant controle houden over vijf à tien pannen.”

ChefMaison

En koken dat kan ‘ie. Het één na het andere gerecht wordt opgediend en de smaken zijn overweldigend. Voeg daar iedere gang een bijpassende wijn aan toe, en het smaakfeest is compleet. Elke gang is zorgvuldig uitgekozen. Van de kalfswang met hazelnootmayonaise en gekarameliseerde wortel tot de ananas gemarineerd in siroopwater, gevuld met witte chocolade en verse passievrucht – Giovanni Nava neemt ons in geuren, kleuren, en vooral smaak mee in een reis door Italië.

Bij de ene gang vertelt de 31-jarige Italiaan nog passievoller dan bij de andere. Precies deze persoonlijke touch is één van de redenen waarom Giovanni Nava niet in een sterrenrestaurant werkzaam is, maar als privé-kok te boeken is bij onder andere ChefMaison. “Ik kan als privé-kok face-to-face over de gerechten vertellen. Bovendien is de variatie heerlijk. Ik sta elke keer in een andere keuken te koken voor nieuwe mensen. Telkens weer moet ik indruk maken en mensen blijven verbazen met mijn kookkunsten. Het gevoel dat je krijgt als dat lukt, is niet te omschrijven. Dat is fantastisch.”

ChefMaison

Groei aan populariteit

Niet alleen voor de koks is private dining een uitkomst. Het concept smaakt goed in de volksmond en groeit aan populariteit.  Zo waren er afgelopen winter bijvoorbeeld nog maar twee chefs bij ChefMaison aangesloten, half maart waren dat er ongeveer 25 en op dit moment zijn er 67 chefs in Nederland, en dertien chefs in het buitenland aangesloten. Naar verwachting zit het aanbod aan het eind van het jaar op honderd chefs in Nederland en rond de twintig chefs in het buitenland. “Je ziet dat Nederland steeds bekender wordt met het concept private dining“, merkt Engelkens. “Mensen die op onze website komen hebben deze ervaring nog nooit gehad, maar zijn na afloop altijd heel enthousiast en willen het vaker doen.”

Onder die mensen scharen wij ons ook, want dit thuisrestaurant smaakt naar meer, veel meer.

Haal zelf een thuiskok in huis via ChefMaison

Wil je zelf ook een smaakwaterval en unieke ervaring in huis halen? Ga dan hier naar de website van ChefMaison en begin je ultieme private dining expierience. Het platform werkt simpel. Via de zoekmachine kun je een overzicht van alle beschikbare privé-chefs in de buurt vinden. Daarbij kun je je jouw voorkeuren (cuisine, prijsklasse en meer) doorgeven. Als je eenmaal een geschikte chef hebt gevonden kan je via een chatfunctie je dieetwensen doorgeven om samen tot een menu op maat te komen. Vervolgens krijg je een menuvoorstel van de chef toegestuurd. Is het helemaal naar wens? Dan kun je de reservering bevestigen met de bevestigingsknop. Laat het je smaken!