Gear

Audiomerk Bowers & Wilkins lanceert nieuwste oordopjes: beste draadloze oortjes van dit moment?

Bowers & Wilkins PI7 S2

Goede oortjes klinken letterlijk én figuurlijk als muziek in de oren. Laat de Britse fabrikant Bowers & Wilkins nou net draadloze oortjes hebben gelanceerd die de term 'goed' overstijgen. Wij namen de proef op de som: Zijn de nieuwe Bowers & Wilkins Pi7 S2 oordopjes de beste van dit moment?

Bowers & Wilkins Pi7 S2 oordopjes: Gouwe ouwe in een nieuw jasje

De Britse luidsprekerfabrikant Bowers & Wilkins staat bekend om sublieme audio. Niet zo gek ook dat de eerste generatie Pi7 oordopjes twee jaar geleden door menig muziekliefhebber werden bestempeld als de beste oordopjes van dat moment. Met de gloednieuwe, tweede generatie Pi7 S2 doen de Britten die prestatie nog eens dunnetjes over. De herziene versie van hun steengoede oortjes ogen hetzelfde – luxe en stijlvol – maar klinken nóg beter.

Stijlvolle en comfortabele luisterervaring

Niet alleen het oor, maar ook het oog wil wat als het op oordopjes aankomt. En op die behoefte weet Bowers & Wilkins naar onze mening uitstekend op in te spelen. De aluminium afgewerkte buitenkant spring meer dan in het oog. Daarnaast is er voor ieder wat wils als het op de kleur aankomt. Je kunt namelijk kiezen uit drie verschillende kleuren: zwart, wit en blauw. Ook qua comfort laten de oortjes weinig te wensen over. Ze glijden probleemloos in het oor en voelen niet zwaar aan; de oortjes wegen slechts 7 gram.

Subliem geluid

De Bowers & Wilkins Pi7 S2 oordopjes hebben een uitstekend geluid. Geheel volgens het never change a winning team zijn er géén veranderingen aan de luidsprekers aangebracht. Waarom ook, als de audiokwaliteit met kop en schouders boven alle andere oordopjes uitsteekt?

“Kleine, maar krachtige tweerichtingsaandrijfunits in elk oordopje werken net als hoogwaardige luidsprekers en creëren een rijk, meeslepend geluid”, schrijft de Britse fabrikant. “Van diepe en krachtige bassen tot expressieve en gedetailleerde hoge tonen, en alles daartussenin.”

En daar is wat ons betreft geen woord aan gelogen.

Naadloze geluidsoverdracht dankzij Bluetooth 5.0-technologie en aptX en AAC codecs

De B & W oortjes ondersteunen aptX (Android) en AAC (Apple codes. Dit zorgt ervoor dat luisteraars een veel gedetailleerder naar muziek kunnen luisteren via apps als Tidal en Apple Music. De audiobestanden nemen misschien wat meer opslagruimte in beslag, maar het is de meeslepende geluidservaring meer dan waard. Daarnaast kun je dankzij de Bluetooth 5.0-technologie geluid ontvangen tot op 25 meter afstand van je audiospeler.

Wil jij muziek luisteren op een apparaat die geen Bluetooth ondersteund? Niet getreurd. De oplaadcase van de Bowers & Wilkins PI7 S2 oordopjes is via een USB-C of 3,5mm jack-poort aan te sluiten op apparaten die geen Bluetooth ondersteunen. Zo kan jij op een unieke manier draadloos genieten van de beste muziek.

Ruis- en regenbestendig

Wil jij je helemaal afzonderen van de wereld? Ook dan bieden deze B & W oordopjes uitkomst. Dankzij de actieve ruisondersteuning, die zich aanpast aan je omgeving, kun jij ongestoord muziek luisteren. Ideaal als je even een paar uurtjes moet doorbeuken op het werk, zo kwamen wij achter.

Ook de omgevingsgeluidsmodus werkt uitstekend. Bovendien kan jij zelfs in de hevigste stortbui de oortjes blijven dragen. De oordopjes zijn namelijk IP54 gecertificeerd, wat betekent dat ze bestand zijn tegen het Nederlandse weer. Is dat even lekker!

Batterijduur

Last but not least in het rijtje van specificaties, is de batterijduur. Zo gaan de batterijen van de oordopjes (in noise cancellation) nu vijf uur mee en biedt een volgeladen oplaadcase 21 uur extra luistertijd. Daar kun je wel even mee vooruit!

Hoeveel kosten de nieuwe Bowers & Wilkins Pi7 S2 oordopjes?

De Bowers & Wilkins oortjes zijn voorzien van de beste technische snufjes en zitten dan ook in een premium prijsklasse. Voor een paar oordopjes ben je 399 euro kwijt, maar daar krijg je ook heel wat voor terug. Want eerlijk, is eerlijk: de B & W earbuds zijn dit bedrag meer dan waard.

Eindoordeel: Zijn de Bowers & Wilkins Pi7 S2 oordopjes de beste oordopjes van dit moment?

Alles in overweging nemende, zijn de Bowers & Wilkins Pi7 S2 oordopjes wat ons betreft de beste oordopjes van dit moment. De dopjes zijn stijlvol, zitten erg comfortabel en zorgen voor een fantastische geluidservaring. Maak jij lange dagen? Dan hoef je niet te vrezen dat je lang zonder muziek komt te zitten, omdat je dankzij de batterijduur erg lang vooruit kunt. Ook tijdens een hevige hoosbui op de fiets, pompen de Bowers & Wilkins Pi7 S2 oordopjes onverstoord muziek door je oren – geen kraakjes en geen waterschade. Daarnaast kan jij je dankzij de actieve ruisondersteuning helemaal afzonderen van de buitenwereld. Ideaal voor op het werk, onderweg of tijdens het sporten. En al helemaal als je vriendin thuis weer eindeloze telefoongesprekken voert; hoef je eventjes geen gekakel aan te horen :P.

Kortom, de Bowers & Wilkins Pi7 S2 oordopjes zijn op dit moment de beste oortjes voor muziekliefhebbers!

Bekijk de website van Bowers & Wilkins voor meer informatie over de Pi7 S2.

In samenwerking met Bowers & Wilkins.