Lamborghini komt met de nieuwste Aventador S LP740-4. Deze snelheidsduivel heeft in tegenstelling tot de gewone’ Aventador 40 pk meer en beschikt dus over 740 pk. Bijna net zoveel als de Super Veloce die over 750 pk beschikt.

Aventador S LP740-4

Dat kleine verschil met de Super Veloce moet er natuurlijk wel zijn, want de Superveloce moet wel de snelste auto zijn die Lamborghini de consument kan aanbieden. De nieuwe Lamborghini S LP740-4 moet namelijk het gat tussen de normale Aventador en de Superveloce opvullen. En dat lukt zeker.

Voor de nieuwe variant is niet enkel de motor onder handen genomen door het Italiaanse autobedrijf. Wat ook nieuw aan de auto is, is de vierwielbesturing. Dit is een onderdeel van Lamborghini Dinamica Veicolo Attiva (LDVA), oftewel Lamborghini’s actieve onderstel. Naast de vierwielbesturing maken ook de vierwielaandrijving en de actieve demping onderdeel uit van het actieve onderstel.

Ook heeft het team van Lamborghini het exterieur onderhanden genomen. Zo is de Lamborghini S voorzien van ietwat agressievere bumperwerk dan de normale variant, maar is deze subtieler dan die van de superveloce. Met klassiek geel als introductiekleur en een cleanere zijkant (komt doordat de luchtinlaat geen carbon omslijsting heeft) is dit wellicht de fraaiste Lamborghini tot nu toe.

Check hieronder de foto’s van de Aventador S LP740-4:

Bron: Autoblog