Dat een potje rollebollen goed is voor lichaam en geest hoeven wij je natuurlijk niet te vertellen, want jij bent topfit! Maar het volgende feitje zal je vast benieuwen: niet alleen jij hebt er baat bij, maar vooral je vrouwelijke tegenhanger. Yup, seks tegen verkoudheid is een gegeven! De wetenschap heeft namelijk te kennen gegeven dat de dames minder snel verkouden worden als ze seksueel actief zijn. Moeten we verder nog iets uitleggen?

Seks tegen verkoudheid

Misschien heb je het al geraden, maar onderzoekers zijn er recent achtergekomen dat een hete sessie een flinke boost kan geven aan het vrouwelijke immuunsysteem. Dit komt omdat er onbekende cellen in de vrouw komen waar haar lichaam op reageert; welke moeten gastvrij worden ontvangen en welke moeten worden tegengewerkt? Met het maken van antilichamen als gevolg. Omdat dit allemaal tijdens de daad gebeurd horen we je al denken, maar dit geldt dus niet voor de zaadcellen; deze zijn ten alle tijden welkom.

Weten we dit dan zeker? Uit het onderzoek kwam namelijk echt naar voren dat vrouwen die hun libido omarmen over het algemeen meer van die verdedigende antilichaampjes in hun lichaam hadden. Deze antilichamen zorgen er op hun beurt voor dat het verkoudheidsvirus sneller wordt tegenhouden wanneer het wil binnendringen. De onderzoekers van de Wilkes University in de Verenigde Staten zijn het er ook mee eens; door bij 115 studenten speekselmonsters af te nemen bij om dit te controleren op immunoglobuline A. Ook vroegen zij naar hun seksuele activiteit. En wat blijkt: Wie zo’n twee keer per week tussen de lakens kroop, had ongeveer dertig procent meer van die antilichaampjes. Dus, tel uit je winst en bescherm elkaar lekker tegen de verkoudheid deze vorst!