Vergeet de uren in de sportschool, tegenwoordig is het namelijk helemaal oké om een buikje te hebben. En vrouwen vinden dit ook nog eens aantrekkelijker. Dat blijkt uit onderzoek aan de Yale University.

Richard Bribiescas, hoogleraar antropologie, beweert dat ‘molligere’ mannen van middelbare leeftijd gezonder zijn dan testosteron gedreven mannen in hun jaren 20 en 30. Ze leven niet alleen langer, maar ze zijn ook beter in het doorgeven van hun genen en aantrekkelijker voor het andere geslacht. Interessant!

seth-rogen1_3288147b

Gezondheidsvoordelen

Volgens Richard kleven er namelijk echt wat gezondheidsvoordelen aan het hebben van wat meer vet. Zo zou de kans op een hartaanval kleiner zijn en een verkleinde kans op prostaatkanker. Bovendien zorgt een lagere testosteronspiegel voor een toename van vetmassa en daarbij ook een gezondere hormoonhuishouding. Deze mannen zijn dus meer bezig met het investeren in bijvoorbeeld een gezin. En tja, daar vallen de vrouwen nu eenmaal met bosjes voor!

Om je abonnement op de sportschool nu direct op te zeggen, is misschien een tikje overdreven. Maar er zit wel wat in: uiteindelijk heb je als vrouw zijnde meer aan een man die voor de kinderen zorgt, dan iemand die alleen maar bezig is met zijn eigen lichaam. Reden genoeg om in het weekend nog maar dat extra biertje te nemen.