Welke man houdt er nu niet van een mooi stel borsten? Juist. We kunnen het allemaal wel waarderen. Maar wist je dat vrouwen net zoveel kunnen genieten van het kijken naar borsten als mannen?

Vrouwen houden van borsten

Waarom we dan zoveel van borsten houden? Seksuoloog Alfred Kind gelooft erin dat de seksuele aantrekking van de mens komt door de billen, en borsten zouden hiermee te vergelijken zijn, omdat ze erop lijken. Oke, interessant… Daarnaast schijnt het ook zo te zijn dat borsten symbool staan voor seksuele beschikbaarheid van een persoon. Klinkt vrij logisch.

Uit een onderzoek blijkt dat mannen en vrouwen evenveel focussen op de ‘stoute’ delen van het lichaam. Er zou daarbij geen verschil zijn of het een man of een vrouw is. Dit kan natuurlijk wel met verschillende motieven te maken hebben. Zo kan een man een potentiĆ«le partner zien, maar een vrouw kan het doen omdat ze zichzelf wil vergelijken.

Kortom: of vrouwen echt zoveel houden van borsten als mannen, dat weten we niet 100% zeker. Maar we kunnen niet ontkennen dat vrouwen wel degelijk van borsten houden en ernaar kijken. En dat kunnen we alleen maar toejuichen!