Een “verlaat de gevangenis zonder te betalen” Monopoly-kanskaart gebruiken om uit de gevangenis te blijven. Het klinkt als de clou van één slechte grap, maar een gearresteerde man in Rotterdam heeft het toch echt geprobeerd, what a guy! Hij krijgt daarmee direct tien punten voor het verwezenlijken van deze grap, maar of je hiermee echt de bajes ontloopt is het tweede.

Verlaat de gevangenis zonder te betalen

Bij het bordspel Monopoly heeft de speler een kans om in de gevangenis te landen. Om hier uit te komen kan de speler met speelgeld betalen, maar ook een zogeheten kanskaart inleveren genaamd “verlaat de gevangenis zonder te betalen.” Da naam zegt het al: de speler mag dan de gevangenis verlaten zonder te betalen. Een kaart waarvan veel criminelen willen dat die echt is.

verlaat de gevangenis zonder te betalen gewoonvoorhem 2
bron: flickr

Rotterdamse arrestant

Op woensdagochtend 2 januari belt een vrouw het politiebureau in Rotterdam. Haar ex is bij haar thuis met een vuurwapen en ze vreest het ergste. Niet snel daarna arriveert de politie. Uiteindelijk blijkt het dat de man geen vuurwapen in zijn bezit heeft, maar toch moet hij mee naar het bureau. De man komt met dit bezoek de voorwaarden van zijn voorwaardelijke invrijheidstelling niet na, en mag dus terug naar de gevangenis. Op het politiebureau hoopt de man er alsnog onderuit te komen. Hij pakt een monopoly kanskaart uit zijn broekzak en vraagt of dit genoeg is om eenmaal de gevangenis te ontlopen. De politie heeft zelf op Facebook aangegeven om deze grap te moeten lachen. Wel moet de man alsnog brommen. Volgende keer beter maat!

verlaat de gevangenis zonder te betalen gewoonvoorhem 1