In deze tijden kunnen we allemaal wel wat positiviteit gebruiken. Eén van de manieren om die dagelijkse glimlach op je gezicht te toveren, is door gebruik te maken van Netflix. Daar zijn veel komedies te vinden, maar ook The Kindness Diaries. Hierin reist de documentairemaker Leon Logothetis de wereld rond en verspreidt hij vriendelijkheid.

The Kindness Diaries op Netflix

Leon Logothetis is een Britse documentairemaker, die in zijn documentaires op zoek gaat naar de vriendelijkheid en vrijgevigheid in normale mensen. Hoe reageren mensen die je niet kent als jij ze vraagt om eten, een plek om te slapen of een andere vorm van hulp? In ‘Amazing Adventures of a Nobody’ reisde hij door Engeland en had hij slechts 5 pond om uit te geven aan eten, vervoer en onderdak. Voor de rest moest hij afhankelijk zijn van de ‘kindness of strangers’. Ditzelfde concept gebruikte hij voor de Netflix-serie The Kindness Diaries.

Positieve reis rondom de wereld

In The Kindness Diaries reist Logothetis niet langer door Engeland, maar reist hij over de hele wereld. Tijdens zijn reis peilt hij weer bij vreemden of ze hem willen helpen. Een nacht blijven slapen, wat geld voor een maaltijd, of een ander vriendelijk gebaar? Logothetis grijpt het allemaal aan. Tegelijkertijd is hij niet te beroerd om zelf te helpen, bijvoorbeeld op een boerderij, of in de zorg.

The Kindness Diaries

Goede daden en ontroerende verhalen in The Kindness Diaries

De documentaire gaat niet alleen over de vriendelijkheid van de vreemden die hij tegenkomt. Tegelijkertijd wil Leon zelf juist ook iets teruggeven. Zo zoekt hij met zijn team naar een huis voor een dakloze vreemdeling, en steunen ze een ziekenhuis. In The Kindness Diaries komen de verhalen van de vreemden die hij ontmoet uitgebreid aan het woord. Zo wordt duidelijk dat we als wereld met een beetje vriendelijkheid al een heel eind komen en men zich echt gezien voelt.

Al met al krijgt Leon Logothetis met The Kindness Diaries een 8.1 op IMDb. Een goede reden om de serie dus een kans te geven. Check ook ons overzicht van de 5 beste comedy films volgens IMDb voor meer positiviteit deze dag.