De onthulling van Model Y was tot op de dag van vandaag een groot geheim. Model Y zal een soort van mini-SUV worden die in vier verschillende versies beschikbaar zal zijn. De auto deelt zijn platform en techniek met de Model 3 en wordt voor de de Model S in de markt gezet.

Model Y

In Los Angeles werd gisternacht de nieuwe wagen aan het publiek gepresenteerd. Als we Elon Musk mogen geloven heeft Model Y de functionaliteit van een SUV, maar rijdt het als een sportwagen. Een positief vooruitzicht, al zeggen we het zelf! De specifieke afmetingen zijn nog onbekend, maar Musk wist ons wel te vertellen dat dit model 10% groter dan Model 3 zal zijn. De prijskaartje van de vier verschillende modellen zullen duurder dan Model 3 zijn, maar goedkoper dan Model X.

Tesla Model Y Gewoonvoorhem

De vier modellen

Zoals eerder vermeld zullen er vier verschillende versies van Model Y worden uitgebracht. Dit zullen de Standard Range, Longe Range, Dual Motor AWD en de Performance zijnDe laatste drie genoemde komen in het najaar van 2020 in de Verenigde Staten op de markt, terwijl de goedkoopste versie tot de lente van 2021 op zich laat wachten.

Specificaties

Elk model zal verschillen in prijs, snelheid en actieradius. De Standard Range zal pas in de lente van 2021 uitkomen en beschikt over een actieradius van 370 kilometer. Deze behaald een maximale snelheid van 193 km/u en is binnen 5,9 sec op de 100 km/u. De Long Range met achterwielaandrijving en een actieradius van 480 kilometer heeft een prijskaartje van 56.000 euro. Mocht je kiezen voor vierwielaandrijving dan komt er nog eens 4.000 euro bovenop de prijs. Deze tikt binnen 5,5 sec de 100 km/u aan en trekt hem door tot maximaal 209 km/u.

Tesla Model Y Gewoonvoorhem

Voor de Dual Motor AWD geldt een prijs van 60.000 euro hiermee heb jij een actieradius van 450 kilometer. Deze tikt binnen 4,8 sec de 100 km/u aan en trekt hem door tot maximaal 217 km/u. Ten slotte kent de Performance met een actieradius van 450 kilometer het duurste prijskaartje van 69.000 euro, maar dan heb je ook wel wat. Deze wagen tikt namelijk binnen 3,5 sec de 100 km/u aan en trekt hem door tot een maximale snelheid van 241 km/u.