Er is deze tijd nog altijd veel te doen om Senna! Niet alleen kwam onlangs zijn Docu op Netflix, bracht McLaren een ode aan ‘m met deze gruwelijke McLaren P1 GTR en vereeuwigde LEGO de McLaren in bouwstenen, maar ook is er een standbeeld van Ayrton Senna dat helemaal van jou kan zijn! Dit is hetgeen waar jij je mee kunt onderscheiden, want wie kan nou zeggen dat ze Senna in de woonkamer hebben zitten?

Senna Standbeeld Senna Standbeeld 1 Senna Standbeeld 2

Standbeeld Ayrton Senna

Wat je ziet is de Braziliaanse coereur die ‘m vol gas plankt door de Eau Rouge op het circuit Spa-Francorchamps. Een baan die volgens Senna onmisbaar is in de wereld van Formule 1. Het duurde maar 12 maanden om 3 identieke sculpturen van dit 160 kilo wegend bronzen beeld van Ayrton Senna in elkaar te flansen, maar het is kunstenaar Paul Oz toch maar mooi gelukt!

Ayrton Senna Standbeeld Gewoonvoorhem

De eerste komt te staan bij het Instituto Ayrton Senna, de tweede is terug te vinden bij het McLaren Technology Centre en de derde.. de derde sculptuur mogen we natuurlijk bij jou komen bewonderen! Het standbeeld gaat namelijk in de verkoop en de vraagprijs start op 199.000 pond. Grote kans dat er een paar mensen in de autowereld zijn die net iets meer centen hebben, maar hé, deze woonkamerverrijking is toch wel een gokje waard bij Memento Exclusives of niet?