Om de absolute top te bereiken in jouw favoriete tak van sport zal je veel moeten laten. Vaak is het een verhaal van bloed zweet en tranen. Skateboardlegende Tony Hawk kan daarover meepraten. Van de 103 skatewedstrijden waar hij aan deelnam, won hij er 73 en dat ging niet zonder slag of stoot. Datzelfde bloed van de beroemde skater kunnen zijn fans nu in huis halen met zijn nieuwe skateboard, het bloed van Tony Hawk is namelijk in de verf verwerkt.

Het skateboard van Tony Hawk

We zijn ondertussen al aardig wat gewend als het gaat om producten met een luguber verhaal. Zo zagen we eerder al een Engelse supermarkt waar kleurboeken met afbeelding uit horrorfilms werden verkocht aan kinderen en in Groningen zagen we onlangs nog een altaar van dierenbotten in de tuin bij een inwoner van de stad. Het nieuwe skatebord van Tony Hawk is echter is van een heel andere orde. In samenwerking met het merk Liquid Death ontwierp de skateboarder een special edition waarbij zijn eigen bloed is gebruikt.

Verf gemengd met bloed

Als je zelf een fanatieke skater bent hoeven we je niet uit te leggen wie Tony Hawk is. Het is waar fenomeen en de feitelijke ambassadeur van zijn sport. Op zijn twaalfde kreeg hij al een sponsorcontract aangeboden en sindsdien gaat het alleen maar beter met hem. Slim is hij ook, want hij brengt regelmatig gepersonaliseerde skateboards op de markt. Een met zijn eigen bloed was er nog niet, dus daar hebben ze nu wat op gevonden.

Koopje: slechts 500 euro

Om de bijzondere kleur rood te krijgen leek Liquid Death het wel een aardig idee om Tony’s bloed in de verf voor het skateboard te gebruiken. Op zich is het idee goed verdedigbaar – skaten is immers een sport waar af en toe bloed vloeit – maar luguber is het wel. Voor sommige fans is het dan ook een must om zo’n skateboard te bezitten, anderen vinden het juist ranzig. Tony Hawk ziet er in ieder geval wel de humor van in. Mocht je zelf zo’n board willen aanschaffen, dan zul je geluk moeten hebben. Ze kosten in ieder geval 500 euro, maar alle exemplaren zijn inmiddels verkocht.

Bron: FHM