Wie wel eens in een Andaz hotel geweest is weet dat ze het daar net even een tikkie anders doen dan wat je gewend bent. Onderdeel van het hotel en een eveneens veel geprezen restaurant is Bluespoon Amsterdam. Bij dit unieke restaurant hebben ze als eerste op de wereld een nieuw soort menu in het leven geroepen, namelijk het dineren middels een heus video-art menu.

‘Wat houdt dit precies in’ – hoor ik je denken? Nou bij Bluespoon geloven ze erin dat je niet alleen met je mond eet, maar ook met je ogen. Om meerdere zintuigen te prikkelen heeft chef Sander Bierenbroodspot op basis van vier verschillende video’s een menu samengesteld.

We eat with our eyes, not only our mouths

Bij binnenkomst wordt je naar je tafel begeleid in het prachtige restaurant wat vol staat en hangt met kunst. Met een glaasje bubbels wordt je vervolgens langs verschillende televisieschermen begeleidt, waar je enkele video’s te zien krijgt. Het vriendelijke personeel van Bluespoon vertelt waar de video’s over gaan en stelt interessante vragen. Pas achteraf krijg je het menu te zien, wat naadloos aansluit op de video’s die je daarvoor gezien hebt.

Creatief dineren

Net als de video’s, zijn de gerechten uit het menu zeer uiteenlopend. De diversiteit komt terug op het bord en zelfs de manier van eten levert soms verrassingen op.

De creatieve aard van Bluespoon en Sander’s ‘art of plating’ vermengt zich in dit nieuwe menu met de historie van het hotel. Het Andaz Amsterdam Prinsengracht met het iconische design van Marcel Wanders en de gerenommeerde videokunstcollectie zijn beschikbaar als amuse voor het diner.

Om te vieren dat makreel zijn duurzame status terugwint en om duurzame visserij te ondersteunen werkt Bluespoon samen met de Good Fish foundation. Bluespoon doneert 1 euro van elk verkocht video- artmenu aan de Good Fish Foundation.

Eet de kunst. Ruik of lik het… je zal misschien wel moeten om (de kunst van) Bluespoon te ervaren. Het video- artmenu is (bij reservering vooraf) beschikbaar voor €70 per persoon. Elke gast krijgt een rondleiding en een uitleg over het nieuwe video- artmenu op de begane grond.

Voor ons was Bluespoon een hele bijzondere (eet)ervaring, die we absoluut kunnen aanraden. Reserveer een tafel via +31 20 523 1250 of kijk voor meer informatie op de website van Bluespoon.