Je zorgt het hele jaar al goed voor je pup, maar een beetje extra verwennen mag best. Je hond heeft altijd aandacht voor jou en jij wil een keer iets extra’s terug doen. Wat zijn leuke dingen om je hond mee te verwennen naast al de andere dingen die je al voor je pup doet? We geven je een aantal tips om je pup eens extra te verwennen.

Maak een lange wandeling met je pup

Het is gebruikelijk om een vaste wandelingsroute met je trouwe viervoeter te hebben. Maar dag in, dag uit hetzelfde rondje kan gaan vervelen. Verras je hond met een lange wandeling in een andere omgeving. Wat dacht je van een mooi natuurgebied? Je pup komt dan in een nieuwe omgeving waar ‘ie nauwelijks is geweest en zal daarom extra blij zijn wanneer je ‘m hier mee naartoe neemt. Bovendien kan je de wandeling extra lang maken. Je pup merkt dat je er extra tijd en energie insteekt om met met ‘m op pad te gaan. 

Koop iets nieuws 

Puppy’s zijn groots fan van spelen en ravotten. Verwen je pup daarom met een nieuwe mand of speeltje. Honden worden enthousiast wanneer ze iets nieuws krijgen. Koop een nieuwe knuffel of touw als je iets kleins wilt kopen. Mocht je hond toe zijn aan een nieuwe mand, kan je ook kiezen voor een nieuwe, luxere mand. Daarnaast kan je ook denken aan een nieuwe halsband. Tegenwoordig zijn er halsbanden in alle soorten en maten, ook die af te stemmen is op jouw hond. Als een hond veel last heeft van teken, kan je bijvoorbeeld kiezen voor een tekenhalsband. De hond zal door de halsband minder teken op zijn huid krijgen. Een win-win situatie dus.

pup

Word een heuse hondenchef

De meeste honden krijgen dagelijks dezelfde brokken te eten. Net als dezelfde wandelroute, kan hetzelfde eten ook na een tijdje gaan vervelen. Tegenwoordig zijn er hondentaarten of nog luxer hondenvoer te verkrijgen. Wanneer je jouw pup wil verwennen, kan je eens uitpakken op het gebied van eten. Je kan bijvoorbeeld speciaal voor je pup een hondentaart laten maken of een uitgebreid diner voor je hond bereiden met luxe dierenvoer. Dit eten is wel wat duurder, maar je hond zal het verschil vast en zeker proeven.

Je pup af en toe extra verwennen mag best. Maak een lange wandeling in een mooie omgeving zoals een natuurgebied, koop een leuk nieuw speeltje of geef je pup het beste puppyvoer. Met deze 3 tips weet jij als de beste hoe je jouw pup goed kan verwennen.