Mocht je nou toevallig niet het Cannes Yachting Festival bij kunnen wonen in september, wees gerust, want wij voorzien je van de nodige visuele voldoening! Zo zal Princess Yachts deze R35 over 73 dagen laten debuteren, de eerste R Class-sportjacht van de Britse luxegigant.

De boot wordt aangedreven door een paar 430 pk Volvo V8-benzinemotoren. Met een lengte van 11 m zou de R35 een topsnelheid van 50 knopen halen.

Princess Yachts R53 Gewoonvoorhem

Princess Yachts

Antony Sheriff, Executive President van Princess Yachts, opende zijn verhaal met: “De R35 is een zeldzame combinatie van elegantie en technologie. Ontwerp is vaak een triomf van schoonheid over functie of functie ten opzichte van schoonheid. Princess was in staat om een technologisch revolutionair en buitengewoon mooi jacht te ontwikkelen. Een nieuwe ervaring in elk opzicht, maar meteen herkenbaar als Yacht Princess.”

Princess Yachts R53 Gewoonvoorhem

Dat het een magistraal bootje is moge duidelijk zijn, en dat is deels allemaal te danken aan de samenwerking met het beroemde Italiaanse designhuis Pininfarina en Ben Ainslie Racing Technologies. Dit zijn nautische experts die met Groot-Brittannië vol voor de overwinning gaan op de America’s Cup, ook wel de Formule 1 van het zeilen.