We schrijven vaker over reusachtige panden, grote woonboerderijen of luxe appartementen, maar dit unieke huisje viel ons direct op. In het prachtige Elburg staat er nu een piepklein muurhuisje te koop. Dit huis raden we zeker niet aan voor claustrofobische mensen.

Muurhuisje voorzien van alle gemakken

In Elburg staat er nu een uniek muurhuisje te koop op Funda. Dit piepkleine huis telt maar liefst 31 vierkante meter aan leefruimte. Een tuin? Daar doen we niet aan. Dit huis biedt genoeg van zichzelf. Verdeeld over twee verdiepingen vind je een slaapkamer met douche en wasruimte, woonkamer, ‘ruime’ keuken en een zithoek.

muurhuisje te koop

Aan de omgeving zal het niet liggen. In het authentieke Elburg vindt je prachtige huizen, allemaal meer dan honderd jaar oud. Dat geld ook voor dit muurhuisje. In de beschrijving staat bijvoorbeeld dat de ‘kakdoos’ van tig jaar geleden is vervangen door een ruim toilet mét kraan, zo hoef je gelukkig niet meer naar de pomp van 100 meter verderop te lopen om je handen te wassen, ideaal! Naast deze overbodige luxe ligt alles op loopafstand: winkels, restaurants en terrasjes vind je om de hoek in het bruisende centrum van Elburg.

muurhuisje te koop

Genoeg ruimte voor een woonkamer, keuken én slaapkamer

De indeling is zeer verrassend. Je komt binnen aan de voorzijde in de hal, wat opvalt is dat je bijna gelijk je kont al niet meer kunt keren. De slaapkamer met douche en wastafel bevindt zich op de begane grond achter de hal. Je kunt er ook voor kiezen om de trap op te lopen. In dat geval kom je uit in de mooie, maar kleine woonkamer. Aangrenzend aan de het woonkamertje vind je de open keuken met allerlei moderne apparatuur die ze honderd jaar geleden echt nog niet hadden. Ondertussen geniet je van het prachtige uitzicht op de sfeervolle steeg. Geloof ons, dat verveelt nooit! Denk jij van: “dit is mijn droomhuis en ik wil nooit meer iets anders”? Grijp dan je kans. Het muurhuisje staat nu te koop voor 175.000 euro op Funda.

muurhuisje te koop

muurhuisje te koop