Mocht je al op zoek zijn naar een gedenkwaardige locatie voor je volgende actieve vakantie, dan hebben we de ultieme hotspot voor je gevonden. Als het vooruitzicht om dagenlang verplicht te zonnebaden aan het strand je nu al tegenstaat, dan wordt het hoog tijd om het roer om te gooien. Je spaarzame vrije tijd besteden aan paintball terwijl je ook vakantie viert is toch een stuk aantrekkelijker. Zeker als het om een hele bijzondere locatie gaat: het verlaten optrekje van wijlen Escobar. Inderdaad de grote man achter het witte goud van Colombia.

Paintball

Medellin is een leuke plaats om vakantie te vieren. Tegenwoordig moet je echter goed zoeken om verwijzingen te vinden naar de tijd van Pablo Escobar. Het is tegenwoordig een stad waar toeristen meer dan welkom zijn en waar je voor de verandering niet getroffen wordt door kogels, maar door de charme van de stad.

paintball

Wil je toch even indrukken opdoen van de rijkdom van wat ooit  Medellin’s bekendste inwoner was, dan is het een kwestie van volharden. In Medellin zelf zul je het niet aantreffen, maar wel daar vlakbij. In het plaatsje Guatape kun je behalve El Peñón de Guatapé (de rots van Guatape), één van de grootste monolieten ter wereld, ook iets van een geheel andere orde aantreffen. Hier bevinden zich namelijk de restanten van wat ooit de indrukwekkende villa van Pablo Escobar was. Het goede nieuws: je kunt er nu paintballen.

Nieuwe toeristische attractie in Colombia

Of mijnheer Escobar ooit samen met zijn zoon aan paintball deed is nog maar de vraag, maar de oppervlakte van de woning inclusief de bijbehorende grond is groot genoeg om je er uren mee zoet te houden. Volledig tegen de verwachtingen in wordt het daardoor een lugubere attractie voor talloze toeristen.

Een bezoek aan deze locatie is niets minder dan een bijzondere ervaring. Het begint allemaal met een rit naar de top van de berg. Met een Jeep kun je vanuit de stad Guatape naar de boerderij van La Manuela reizen waar het landhuis zich bevindt. Eenmaal daar aangekomen krijg je als bezoeker niet alleen de kans om de overblijfselen te bezichtigen, maar ook om meer te leren over de man zelf, zijn extravagante leven en, natuurlijk, het herenhuis.

paintball

Paintball in het huis van Escobar

Dan is het tijd voor het meest opwindende deel van de hele excursie: paintball! Goede gelegenheid om je eigen aflevering van Narcos te bedenken en zelf in de huid van de ooit zo machtige drugsbaron te kruipen. Mocht je ondanks al je slimme tactieken toch geraakt worden dan is dat niet zo heel erg: de kans is klein dat je op dezelfde manier als Escobar aan je einde komt.