Het is alweer bijna een decade geleden dat de baard zijn intreden maakte in het dagelijks bestaan van de man. Voorheen werd je nog weleens raar aangekeken door een collega ongeschoren op kantoor kwam. Vandaag is het eerder regel dan uitzondering om in ieder geval een 3-daags stoppelbaardje te hebben. Toch vindt een deel van de mannen een baardje niet bij hen staan. Veel van hen geeft de plaatselijke haargroei of juist de plaatselijke haarloze plekken de schuld. Zonde, want door middel van een baard kun jij jouw look eenvoudig en goedkoop afwisselen. Mocht jij last hebben van gaten in je baard, investeer dan in een goede trimmer uit de Philips Beardtrimmer series 7000 en check onderstaande tips:

Kort getrimde baard

De makkelijkste oplossing is om je baard kort te trimmen. Bij deze lengte trim jij je baard iedere drie dagen, waardoor je een verzorgde doch speelse look creëert. Essentieel hierbij is om de lijnen van je baard scherp aan te snijden, zodat het niet zo’n out-of-bed look lijkt.

gaten baard trimmen oplossing david beckham.png

Met een kort getrimde baard valt het minder op dat je op bepaalde plekken gaten in je baard hebt, bovendien kom je met zo’n stoppelbaard altijd wel weg.

Laat je baard groeien

Toegegeven, dit is voor veel mannen een hele stap. Niet alleen omdat je baard in eerste instantie kriebelt en je jouw gaten in je baard liever verbergt, maar ook omdat het bij veel mannen een tijdje duurt voordat je baard op de juiste lengte is. Daarnaast kennen de mensen in je directe omgeving je misschien niet met een langere baard en zul je daar opmerkingen over krijgen.

gaten baard trimmen oplossing philips oneblade

Maar als je deze periode van een ‘lullig baardje’ weet te doorstaan, dan zul je zien dat andere haren over de kale blekken heen groeien, waardoor deze onzichtbaar worden.

Strakke contouren

Jouw baard valt of staat met contouren. Dit is namelijk die dunne scheidingslijn tussen een onverzorgd uiterlijk en juist dat beetje extra aandacht. Zorg er ten alle tijden voor dat de lijnen van je baard bij je wangen en je hals net zijn. Dit accentueert je baard, ziet er verzorgder uit en accentueert je kaaklijn. Vaak kun je met een goede trimmer je contouren zelf bijwerken, zo hoef je ook niet langs een barbier, wat anders een kostbare aangelegenheid is.

Wat is de juiste trimmer?

Een goede baardtrimmer heeft niet veel opsmuk nodig, maar moet z’n werk gewoon goed doen. Het zal je verbazen hoeveel baardtrimmers eigenlijk verre van ‘goed’ zijn – dus het is voor ons altijd een hele zoektocht om dé perfecte baardtrimmer te vinden. In die zoektocht nemen we een aantal verschillende aspecten mee: de nauwkeurigheid, de kwaliteit van de mesjes en het gebruiksgemak.

Baardtrimmer philips gewoonvoorhem

De Philips Beardtrimmer Series 7000 is wat ons betreft een passende uitkomst. Naast het feit dat deze trimmer een precisie heeft van 0,5mm, is het apparaat ook nog eens ontwikkeld om zo praktisch mogelijk in elkaar te steken. Je hoeft je niet druk te maken om batterijduur: 75min scheren zonder snoer is geen probleem. Daarnaast is er een zuigsysteem ingebouwd wat direct alle losse haartjes opvangt. Erg prettig, aangezien je getrimde baardharen alle kanten op springen. Bovendien heeft deze trimmer mesjes die zichzelf slijpen, dus je kan langer dan normaal genieten van een scherpe trim-sessie.

Alles of niets

Neem je per ongeluk met je trimmer nog een hap uit je baard, dan kunnen wij ons voorstellen dat je het er in zijn geheel afscheert. Ook daar is de Series 7000 ideaal voor aangezien je geen scheerschuim hoeft te gebruiken – mag overigens wel. Wissel je baard af met een gladgeschoren kop en je verrast vriend en vijand met een nieuwe look.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door
Philips